Alment gymnasium og HF

Math Camp

Math Camp er Statsskolens tilbud om hjælp til matematik, hvor der tilbydes forskellige matematik undervisningslejre i løbet af skoleåret.

Hvad er math camp?

Formålet med math camps er, at give fokuseret hjælp til studerende, så de kan komme godt igennem matematikken. Math camps kendetegnes ved at man arbejder meget mere målrettet og i mindre grupper.

Nedenstående kan du læse om de fire forskellige math camps Statsskolen tilbyder: “Kom godt i gang”, “Ligninger”, “Så’ det nu” og “SSSommer camp”.

Hvem må være med?

De forskellige math camps er rettet mod både nye elever og elever der skal til eksamen. Math camps er til både HF og STX studerende. Særligt for SSSommer camp er dog at der inviteres folkeskoleelever.

Hvornår foregår det?

Math camp afholdes jævnt fordelt i løbet af skoleåret. Math camps tiltænkt de nye studerende er placeret i starten af skoleåret, hvorimod math camps tiltænkt studerende der nærmer sig eksamen er placeret i slutning af skoleåret.

Se nedenstående for at se hvornår de forskellige Math camps afholdes.

Læs også om matematikvejledningens temakurser.

Læs om de forskellige math camps

Hvad er math camp “Kom godt i gang”?

Math camp, “Kom godt i gang”, er et tilbud til nye studerende i 1.hf og 1.g. Det handler om at få fokuseret hjælp til  den grundlæggende matematik for at komme godt i gang med studiet.

Math camp løber over to dage.

Der vil på 1. dagen blive gennemgået grundlæggende ligningsløsning og lineær funktioner.

På 2. dagen vil vi kigge på opgaver med lineære funktioner og brugen af CAS-værktøj til løsning af opgaverne.

Hvem må være med?

Der er kun 28 pladser. De relativt få pladser er for at sikre, at deltagerne kan få den nødvendige opmærksomhed og vejledning.

Hvis du har interesse i at deltage i Math Campen skal du kontakte din matematiklærer, som vil vurdere om du er inden for målgruppen.

Hvornår foregår det?

Math camp “Kom godt i gang!” afholder vi de to første dage i efterårsferien: Mandag d. 14/10 – 2019 og tirsdag d. 15/10 – 2019. Begge dage i tidsrummet fra kl. 9:00-14:00

Tilmeldingsfristen er mandag d. 7. oktober.

Hvad er math camp “Så’ det nu!”?

Math camp, “Så’ det nu!”, er et tilbud til elever med afsluttende eksamensfag i 1.hf , 2.g, 2.hf og 3,g for at få det sidste skub inden skriftlig eksamen.

Der vil på 1. dagen blive gennemgået opgaver uden hjælpemidler og brugen af formelsamling.

På 2. dagen vil vi kigge på delprøver med hjælpemidler og brugen af CAS-værktøj til løsning af opgaverne.

Hvem må være med?

Der er i alt plads til ca 35-40 elever. De relativt få pladser er for at sikre, at deltagerne kan få den nødvendige opmærksomhed og vejledning.

Math Camp “Så´det nu” 2020 er aflyst pga. COVID19 situationen

Math camp “Så’ det nu” afholder vi de to første dage i påskeferien: mandag d. 6. april og tirsdag d. 7 april. Begge dage i tidsrummet fra kl. 9:00-14:00. Tilmeldingsfristen er mandag d. 30. marts.

Hvad er math camp “SSSommer”?

Formålet med math camp “SSSommer” er, at introducere kommende studerende til matematik i gymnasiet.

Her får kommende folkeskoleelever, en enestående mulighed for at arbejde med grundlæggende gymnasiematematik og at blive introduceret til Statsskolen.

Hvem må være med?

SSSommer camp er tiltænkt alle 9. eller 10. klasse elever der enten gerne vil i gymnasiet elelr måske på efterskole. Der vil være tilmelding dels her på Statsskolens hjemmeside og som en del af  “Aktiv sommerferie” der udsendes til alle husstande i Sønderborg kommune.

Hvornår foregår det?

Math camp “SSSommer” afholdes over 2 dage i starten af sommeren.