Matematikvejledning

Matematikvejledning på Sønderborg Statsskole

Har du vanskeligt med matematik?

Matematikvejledningen på Statsskolen tilbyder vejledning og forskellige aktiviteter for elever, der har matematikvanskeligheder.

Vanskeligheder inden for matematik kan have mange årsager.

Hvis der eksempelvis er huller i den viden du har om matematik, kan det blokere for tilegnelsen af nyt stof. Der kan også være andre forklaringer.

I matematikvejledningen forsøger vi at finde ud af årsagerne og afhjælpe vanskelighederne. Det gør vi gennem temakurser og individuelt tilrettelagt forløb.

Din matematiklærer, eller din studievejleder kan henvise dig til matematikvejledningen.

Du er også velkommen til selv at kontakte matematikvejlederen.

Læs også om Statsskolens math camps.

Matematik-
vejleder

Tina Smedegaard

Matematikvejledningens temakurser

Hvad er temakurset “Ligninger”?

Ligningsløsning er en grundlæggende matematisk kompetence. Temakurset “Ligninger” er tiltænkt nye 1.g og 1.hf studerende, så de kan styrke deres kompetencer på området.

• Ligninger og hvordan de skal løses

Her får du, som 1.g/1.hf elev, en enestående mulighed for at få styr på ligninger.

Hvem må være med?

Der er kun få pladser. De relativt få pladser er for at sikre, at deltagerne kan få den nødvendige opmærksomhed og vejledning. Tilmelding sker ved henvendelse til din matematiklærer.

Hvornår foregår det?

Der undervises 4 gange 45 minutter med start i januar 2020 på små hold (der er mødepligt, og der føres fravær).

Der holdes samtaler vedrørende deltagelse onsdag den 18.12.2019 og torsdag den 19.12.2019

Hvad er temakurset “Brøker”?

At kunne regne med brøker er en grundlæggende matematisk kompetence. Temakurset “Brøker” er tiltænkt studerende på alle årgange, så de kan styrke deres kompetencer på området.

• Hvordan man regner med brøker

Her får du, som elev en enestående mulighed for at få styr på brøker.

Hvem må være med?

Der er kun få pladser. De relativt få pladser er for at sikre, at deltagerne kan få den nødvendige opmærksomhed og vejledning. Tilmelding sker ved henvendelse til matematikvejlederen.

Hvornår foregår det?

For skoleåret 2019/2020 vil der være undervisning 5 x 45 minutter startende i uge 9 .