Weird Science

SCIENCE PÅ STATSSKOLE MANER

Elever og lærere fra Statsskolen har lørdag d. 29 september udført et science show for kommunen i forbindelse med en naturvidenskabelig aktivitetsdag på Sønderborghus.

Biotek’er Caroline S. Christiansen fra 3u og Mat-fys’er Christopher L. Kristiansen fra 3x (på billedet), var med til at udføre showet for 30 børn og deres forældre.

Showet er en del af skolens såkaldte ”Weird Science” initiativ og er en af skolens tiltag for at vække interesse hos nuværende og kommende elever for de naturvidenskabelige fag.

Der blev sprængt dåser i vejret og sprøjtet med kæmpe skumpølser af brintoverilte. Børnene fik ildkugler i hænderne og fik lov til at smage skumfiduser frosset i -200C flydende kvælstof.

Showet varede 1 ½ time og blev afsluttet med kæmpe smil og en 5m høj paddehatte sky af vanddamp i hele lokalet.