Virtuelt informationsmøde for unge fra Sydslesvig

Emil Christensen
Share on facebook

Fredag d. 9. februar, kl. 19.30 holder Sønderborg Statsskole virtuelt informationsmøde for unge, der bor i Sydslesvig og deres forældre.

Emil Christensen, som du kan se på billedet, boede i Flensburg mens han gennemførte stx-uddannelsen på Sønderborg Statsskole. Emil var også med på skolens rohold. Billedet er fra den årlige romatch ved Alssund, som holdet altid deltager i.

På Sønderborg Statsskole kan man tage en STX-uddannelse (3-årig) eller en Hf-uddannelse (2-årig). Vi tilbyder en lang række studieretninger på stx og flere forskellige fagpakker på HF.

Til selve mødet informerer vi om hvad de to uddannelser indeholder og hvordan de er forskellige fra tyske ungdomsuddannelser.

Vi tilbyder en lang række valgfag og vi ser det at være to-sproget som en styrke. Derfor tilbyder vi ’Turbo-tysk’. Det vil sige, at man på stx-uddannelsen kan tage højt A-niveau (“Leistungskurs”) i tysk på blot to år i stedet for tre.

Vi gennemgår også nogle af de praktiske ting man skal være opmærksom på, når man bor på den ene side og læser på den anden side af grænsen – og hvilken hjælp vi kan tilbyde til at løse de praktiske udfordringer.

Som elev er der på Sønderborg Statsskole mange muligheder for at lave ting sammen med skolens andre elever i fritiden. Der er fester, sociale begivenheder, som f.eks. vores årlige romatch, som netop Emil havde en vigtig rolle i, musical og musik Grand PriSSS-aften.

Vi inddrager eleverne igennem skolens mange udvalg, hvor de får mulighed for at få indflydelse på blandt andet undervisningen og planlægningen af fællesaktiviteter.

Er du interesseret i at høre mere, så er der tilmelding til det virtuelle informationsmøde her på Sønderborg Statsskoles hjemmeside.