Alment gymnasium og HF

Begynder du på 1.g eller 1.hf?

Her er en introduktion til den første tid på Statsskolen.

Skolestart 2020/21

Mandag d. 10. august 2020

dage
timer
min
sek

Programmet for første skoledag

Her finder du programmet for første skoledag og det gælder for både STX og HF.

Hvad skal der i computeren?

Her er en liste over hvad der er brug for af programmer.

lektiehjælp

Slå op i elevhåndbogen!

Har du spørgsmål, så kig i elevhåndbogen i første omgang. Måske finder du svar. Ellers spørg!

siociale medier

Sociale medier

Vi fortæller om løst og fast på de sociale medier, så elever og forældre må meget gerne følge os.

Første skoledag

Programmet for første skoledag

Mandag 10. august 2020

Kl. 9:00: Alle nye elever, kontaktelever og lærere mødes inde i Statsskolens festsal. Her byder rektor velkommen.

Kl. 10:00 – 11:00: Kontaktelever og teamkoordinatorer (klasselærer) tager  nye elever op i deres kommende klasselokaler.

Kl. 11:15 – 11:30: ‘Boogie-Woogie’. Det er helt ikke til at forklare hvad dette programpunkt betyder. Det skal opleves.

Til første skoledag skal I kun have jer selv og jeres gode humør med. Intet andet er nødvendigt.

‘INTRO-uger’

“Intro-ugerne” er det særlige program, der er lagt for alle nye elever i de første uger af det første skoleår.

Du og din klasse vil i introugerne komme igennem en række sjove og udfordrende aktiviteter, der vil introducere jer til hinanden – og til det at gå på gymnasium og HF.

Vi afslutter introduktionsugerne med Statsskolens fødseldagsfest, men det skal du nok høre mere om.

Kontaktelever

I den første tid bliver du uden tvivl overvældet af et væld af nye indtryk. Derfor får du og din klasse kontaktelever tilknyttet.

Kontakteleverne vil introducere jer til skolen og du kan spørge dem om alt mellem himmel og jord.

Her er ting, som din computer skal indeholde.

Styresystem

Uanset om du kører du med Mac, eller Windows, så er det nødvendigt, at du altid har opdateret din software:

• MAC OS 10.13 High Sierra
  • Microsoft Windows 10

LoggerPro

LoggerPro er et program du skal benytte til fysik (kun STX studiet). Der findes en MAC og en Windows version som du skal download her:

LoggerPro til MAC

LoggerPro til WINDOWS

TI-Nspire

TI-Nspire er et såkaldt CAS (Computer Algebra System) program, som du skal bruge til matematik.

Der er versioner til både MAC og PC. Du downloader TI-Nspire herNår du installerer skal du vælge en gratis 30-dags prøveversion.

Når du starter på Statsskolen, vil du få et egentligt licensnummer udleveret af din matematiklærer.

PDF

Alle skriftlige afleveringer og eksamensopgaver skal afleveres i det såkaldte ‘pdf-format’. Du skal derfor have installeret et program til at printe i pdf format.

Har du ikke allerede et pdf-program er der følgende gratis programmer:

PDFwriter for MAC

PDFCreator for PC

Du finder en installationsvejledning her.

UNI-Login

Har du allerede et UNI-Login, skal du tage det med. Det skal bruges til at få adgang til skolens IT-systemer.

Lommeregner

Det er nødvendigt, at du har en lommeregner, der svarer til en Texas Instruments TI-30

siociale medier

Sociale medier

Følg med i stort som småt på skolen.

follow

Løst og fast om hverdagen på Statsskolen.

@statsskolen

#sønderborgstatsskole

Sønderborg Stasskole

follow

Film fra events på Statsskolen.

KANTINEN

follow

Åbningstider og ugens uundværlige menu fra kantinen.

LOST & FOUND

follow

Har du mistet noget? Så kig her først.