Begynder du på 1.g eller 1.hf?

Her er en introduktion til den første tid på Statsskolen.

Skolestart 2020/21

Mandag d. 10. august 2020

dage
timer
min
sek
Rygsæk

Programmet for første skoledag

Her finder du programmet for første skoledag og det gælder for både STX og HF.

Hvad skal der i computeren?

Her er en liste over hvad der er brug for af programmer.

lektiehjælp

Slå op i elevhåndbogen!

Har du spørgsmål, så kig i elevhåndbogen i første omgang. Måske finder du svar. Ellers spørg!

siociale medier

Sociale medier

Vi fortæller om løst og fast på de sociale medier, så elever og forældre må meget gerne følge os.

COVID19-ensretning på skolen

I det kommende skoleår er vi nødt til at tage højde for Covid-19 smitte og passe godt på hinanden. Der er derfor lavet ensretninger, når man går rundt i Sønderborg Statsskoles bygninger til hverdag.

Elever fra 2. og 3. årgang ved hvordan det fungerer, fordi det er det samme system, som før sommerferien. Se den nedenstående video, hvor vi viser rundt på skolen og kort fortæller hvordan det fungerer.

Velkommen til en tobaksfri skole!

Sønderborg Statsskole vil gerne være et sundt og levende uddannelsessted, som er med til at understøtte gode vaner og sund livsstil hos alle elever.
Vi har derfor tobaksfri skoletid, hvilket betyder, at det ikke er tilladt at ryge eller bruge andre tobaksprodukter, såsom snus, i skoletiden. Det gælder både på skolens arealer og uden for skolens område.

Rygsæk

Første skoledag

Programmet for første skoledag

Mandag 10. august 2020

ÆNDRING!

På grund af risikoen for Covid-19 smitte, har vi måtte ændre lidt i programmet for første skoledag.

Kl. 9:00: Alle nye elever, kontaktelever og lærere mødes på græsplænen ud mod Kongevej. Her byder rektor velkommen.

Herefter følger program i klasserne.

Til første skoledag skal I kun have jer selv og jeres gode humør med. Intet andet er nødvendigt.

INTRO-uger

“Intro-ugerne” er det særlige program, der er lagt for alle nye elever i de første uger af det første skoleår.

Du og din klasse vil i introugerne komme igennem en række sjove og udfordrende aktiviteter, der vil introducere jer til hinanden – og til det at gå på gymnasium og Hf.

Vi afslutter introduktionsugerne med Statsskolens fødseldagsfest, men det skal du nok høre mere om.

Kontaktelever

I den første tid bliver du uden tvivl overvældet af et væld af nye indtryk. Derfor får du og din klasse kontaktelever tilknyttet.

Kontakteleverne vil introducere jer til skolen og du kan spørge dem om alt mellem himmel og jord.

Her er ting, som din computer skal indeholde.

Styresystem

Uanset om du kører med Mac, eller Windows, så er det nødvendigt, at du altid har opdateret din software:

• MAC OS 10.15 Catalina
  • Microsoft Windows 10

LoggerPro

LoggerPro er et program du skal benytte til fysik (kun STX studiet). Der findes en MAC og en Windows version som du skal download her:

LoggerPro til MAC

LoggerPro til WINDOWS

Bemærk at LoggerPro kræver de nyeste versioner af MAC OS og Microsoft Windows for at fungere korrekt!

TI-Nspire

TI-Nspire er et såkaldt CAS (Computer Algebra System) program, som du skal bruge til matematik. Programmet kan downloades her:

TI-Nspire for MAC

TI-Nspire for PC

Når du installerer programmet skal du vælge en gratis 30-dages prøveversion.

Når du starter på Statsskolen, vil du få et egentligt licensnummer udleveret af din matematiklærer.

PDF

Alle skriftlige afleveringer og eksamensopgaver skal afleveres i det såkaldte ‘pdf-format’. Du skal derfor have installeret et program til at printe i pdf format.

Har du ikke allerede et pdf-program er der følgende gratis programmer:

PDFwriter for MAC

PDFCreator for PC

Du finder en installationsvejledning her.

Microsoft Office

Mens du er elev på skolen får du en gratis elevudgave af Microsoft Office 365. Du får bl.a. Word, Excel, Powerpoint, OneDrive og OneNote. Det er derfor ikke nødvendigt, at du køber nogen Office-pakke.

Microsoft Teams

På Statsskolen benytter vi programmet Microsoft Teams i den daglige undervisning.

Microsoft Teams skal downloades og installeres på din computer (PC/MAC). Du logger ind med dit unilogin.

Download Microsoft Teams her.

UNI-Login

Har du allerede et UNI-Login, skal du tage det med. Det skal bruges til at få adgang til skolens IT-systemer.

Lommeregner

Det er nødvendigt, at du har en lommeregner, der svarer til en Texas Instruments TI-30

siociale medier

Sociale medier

Følg med i stort som småt på skolen.

Løst og fast om hverdagen på Statsskolen.

Film fra events på Statsskolen.
Åbningstider og ugens uundværlige menu fra kantinen.
Har du mistet noget? Så kig her først.