Begynder du i 1.g eller 1.hf?

Her er en introduktion til den første tid på Statsskolen.

Skolestart 2021/22

Mandag d. 9. august 2021

dage
timer
minutter
sekunder

Vi glæder os helt vildt til at se dig!

Alt er love

Velkommen til Sønderborg Statsskole. Vi glæder os så meget til du starter i det nye skoleår.

I de første uger på skolen har vi planlagt en hel masse aktiviteter til dig, og  du kommer til at opleve en spændende ny verden med masser af venner i din  klasse.

Se videoen og se om du ikke også kan fornemme at “Alt er love”.

Rygsæk ikon

Første skoledag

Her finder du programmet for første skoledag og det gælder for både STX og HF.

Computer ikon

Hvad skal der i computeren?

Her er en liste over hvad der er brug for af programmer.

siociale medier ikon

Sociale medier

Vi fortæller om løst og fast på de sociale medier. Følg os!

Røgfri fremtid ikon

Velkommen til en tobaksfri skole!

Sønderborg Statsskole vil gerne være et sundt og levende uddannelsessted, som er med til at understøtte gode vaner og sund livsstil hos alle elever.
Vi har derfor tobaksfri skoletid, hvilket betyder, at det ikke er tilladt at ryge eller bruge andre tobaksprodukter, såsom snus, i skoletiden. Det gælder både på skolens arealer og uden for skolens område.

Rygsæk ikon

Første skoledag

Programmet for første skoledag

Mandag 9. august 2021

Kl. 9:00: Alle nye elever, kontaktelever og lærere mødes i skolens festsal. Her byder rektor velkommen. Herefter følger program i klasserne.

Kl. 11:30 Vi slutter dagen foran skolen.

Til første skoledag skal I kun have jer selv og jeres gode humør med. Intet andet er nødvendigt.

INTRO-uger

“Intro-ugerne” er det særlige program, der er lagt for alle nye elever i de første uger af det første skoleår.

Du og din klasse vil i introugerne komme igennem en række sjove og udfordrende aktiviteter, der vil introducere jer til hinanden – og til det at gå på gymnasium og Hf.

Vi afslutter introduktionsugerne med Statsskolens fødseldagsfest, men det skal du nok høre mere om.

Sønderborg Statsskole kontaktelever samlet foran skolen til første skoledag

Kontaktelever

I den første tid bliver du uden tvivl overvældet af et væld af nye indtryk. Derfor får du og din klasse kontaktelever tilknyttet.

Kontakteleverne vil introducere jer til skolen og du kan spørge dem om alt mellem himmel og jord.

siociale medier ikon

Sociale medier

Følg med i stort som småt på skolen.

Løst og fast om hverdagen på Statsskolen.

Husk at subscribe til vores YouTube kanal!

Åbningstider og ugens uundværlige menu fra kantinen.
Har du mistet noget? Så kig her først.

Statsskole HAKA

En af de første ting du skal have lært når du starter er vores Statsskole HAKA.

Det er vores kampråb og er inspireret af HAKA dansen udført af de New-Zealandske maurier.

Se om ikke du også hurtigt kan lære den.

Computer ikon

Her er ting du skal have styr på

Apple og Microsoft logo

Styresystem

Uanset om du kører med Mac, eller Windows, så er det nødvendigt, at du altid har opdateret din computer software:

• MAC OS 11 Big Sur
  • Microsoft Windows 10

En af de største problemer vi har er, når styresystemet ikke er opdateret og de programmer du kommer til at bruge ikke virker.

Loggerpro software logo

LoggerPro

LoggerPro er et program du skal benytte til fysik (kun STX studiet). Når du starter på Statsskolen, vil du få instruktioner om at installere programmet.

Bemærk at LoggerPro kræver de nyeste versioner af MAC OS og Microsoft Windows for at fungere korrekt!

TI-Nspire CAS ikon

TI-Nspire

TI-Nspire er et såkaldt CAS (Computer Algebra System) program, som du skal bruge til matematik.

PDF fil ikon

PDF

Alle skriftlige afleveringer og eksamensopgaver skal afleveres i det såkaldte ‘pdf-format’. Du skal derfor have styr på at kunne printe til pdf format på din computer.

Microsoft office 365 ikon

Microsoft Office

Mens du er elev på skolen får du en gratis elevudgave af Microsoft Office 365. Du får bl.a. Word, Excel, Powerpoint, OneDrive og OneNote. Det er derfor ikke nødvendigt, at du køber nogen Office-pakke.

Microsoft teams ikon

Microsoft Teams

På Statsskolen benytter vi også programmet Microsoft Teams i undervisningen.

Microsoft Teams skal downloades og installeres på din computer (PC/MAC). Du logger ind med dit unilogin.

Download Microsoft Teams her.

Uni login logo

UNI-Login

Har du allerede et UNI-Login, skal du tage det med. Det skal bruges til at få adgang til skolens IT-systemer.

Lommeregner

Det er nødvendigt, at du har en lommeregner, der svarer til en Texas Instruments TI-30