Sønderborg Statsskole logo

Sønderborg Statsskole

Alment gymnasium og Hf

STX Studieture

På Statsskolen betyder studietur, at undervisningen bliver flyttet til udlandet. Studieture er altid en enorm oplevelse for både elever og lærere, der er med på turen.

Undervisning i udlandet

En vigtig – og populær – del af undervisningen på Sønderborg Statsskole er studieturen.

Elever står foan en telefonboks på malta
Indholdet af studieturen skal hænge sammen med det, der bliver undervist i til hverdag. Derfor er det, som udgangspunkt, klassens lærere, der beslutter rejsemålet.

Studieturen er en social tur

Det er rart at være på studietur sammen. Elever og lærere får nye oplevelser sammen i et miljø, der intet har med den normale hverdag at gøre.

Lærerne glæder sig lige så meget som eleverne til i fællesskab at rejse og opleve noget nyt.

Sønderborg Statsskole elever i dykkerdragter på vej ud i havet

I de seneste år er studieturen gået til destinationer som Barcelona, London, Firenze, Sarajevo, Athen, Gibraltar, Lanzarote (La Santa Sport), Istanbul, Vilnius, Riga og Tallin.

Forberedelse

I en periode på nogle uger op til selve studieturen organiserer lærerne undervisning i nogle af fagene, så den fungerer som en slags fælles forberedelse til turens faglige indhold. I mange tilfælde er det to fag, der er i særligt i fokus på studieturen.

Og det forpligter: Et, eller flere emner fra studieturen er ofte noget, som eleverne så kommer op i til den afsluttende studentereksamen i. Så det er ikke en ferietur, men en opdagelses- og læringstur.

Det praktiske

Studieturen finder sted i foråret af 2.g og varer omkring en uge, lidt afhængigt af destinationen.

Sønderborg Statsskole elever pakker deres baggage ind i en bus

Priser varierer fra år til år, men ligger på omkring kr. 4500 (anno 2018). Lærerne informerer elever og forældre grundigt af klassens lærere om studieturen i løbet af 1.g og 2.g.

På studieturen oplever elever, hvordan den mere boglige og teoretiske viden, som er på tapetet til hverdag i klasselokalerne, bliver vakt til live gennem mødet med andre lande og kulturer.

På vores website bruges cookies til at huske dine indstillinger og til at analysere vores trafik. Ved fortsat brug af hjemmesiden godkender du vores cookiepolitik.