HF Studieture

På HF studieturen bytter vi klasselokale, bøger og tavle ud med en rejse, et land og en ny kultur. Indtrykkene og oplevelserne står i kø.

UNDERVISNINGEN FLYTTES

På HF går studieturen til Prag.

Ideen med turen er, at eleverne møder en anden kultur og får et udvidet perspektiv på de emner, der også fylder i den daglige undervisning.

I faget KS (kultur og samfund) fordyber eleverne sig f.eks. i emnet “Det gode samfund”. Hvad er det gode samfund?

Studieturen finder sted i efteråret i 2.HF og vi er afsted i en lille uge. Studieturen koster ca. DKR 2.500,- (2018).

STUDIETUREN TIL PRAG

I Prag møder eleverne et samfund, der gennem de seneste 70 år har gennemgået kolossale forandringer; fra at være et velfungerende rigt demokrati i mellemkrigsårene til kommunistisk magtovertagelse, til brydningstid og socialisme med et menneskeligt ansigt, tilbage til autoritært styre med den russiskleddede invasion for igen at blive et frit demokrati i hjertet af Europa med fløjlsrevolutionen i 1989.

Prag er på godt og ondt præget af alle disse forandringer, og eleverne bliver på alle måder direkte konfronteret med spørgsmålet, hvad er “det gode samfund”.

BREV FRA PRAG

“…Prag er vel nok den smukkeste storby i Centraleuropa.

Her er vesteuropæiske og slavisk kultur på forunderlig vis smeltet sammen, og Prag fremstår i dag som en af Europas mest interessante og mest betagende storbyer både historisk og kulturelt.

I dag er Prag en moderne storby midt i Europa med et pulserende forretningsliv og et spændende kulturliv, hvor både lokale og internationale stjerner boltrer sig i de mange gallerier eller på de imponerende mange spillesteder fordelt i byens fire historiske bydele.

Selvom Prag har været scene for nogle af Europas største omvæltninger i det 20. århundrede, har byen på lykkeligste vis undgået bombardementer, og det er med til at give byen en helt særlig autenticitet.

Den kære lille moder har skarpe klør, som Kafka skrev, og den vil efterlade eleverne et uudsletteligt indtryk…”

Oplevelserne  er skrevet af Kenneth Ravn, der til dagligt underviser i musik og dansk på HF.  Han har boet i Prag i mere end tre år.  Hvis han ikke selv rejser med på studieturene til Prag, hjælper han altid med planlægning og gode råd.

Turen er altid en enorm oplevelse for både elever og lærere. Lærerne glæder sig lige så meget som elever til at rejse, lære nyt og få fælles oplevelser sammen med eleverne.

Prag slipper dig aldrig. Den kære lille moder har skarpe klør

Franz Kafka

Scroll to Top

Skal du noget udenfor i Sønderborg?

2 døgnsudsigt

3-9 døgnsudsigt