Sønderborg Statsskole logo

Sønderborg Statsskole

Alment gymnasium og Hf

Studieturen på Hf

På HF studieturen bytter vi klasselokale, bøger og tavle ud med en rejse, et land og en ny kultur. Indtrykkene og oplevelserne står i kø.

Studietur på 2. studieår

Ideen med turen er, at eleverne møder en anden kultur og får et udvidet perspektiv på de emner, der også fylder i den daglige undervisning.

Sønderborg Statsskole Hf lever sidder ved nogle trapper på studietur i Prag

I faget Kultur og Samfund (KS) fordyber eleverne sig f.eks. i emnet “Det gode samfund”. Hvad er det gode samfund?

Studieturen til Prag

I Prag møder eleverne et samfund, der gennem de seneste 70 år har gennemgået kolossale forandringer; fra at være et velfungerende rigt demokrati i mellemkrigsårene til kommunistisk magtovertagelse, til brydningstid og socialisme med et menneskeligt ansigt, tilbage til autoritært styre med den russiskleddede invasion for igen at blive et frit demokrati i hjertet af Europa med fløjlsrevolutionen i 1989.

Prag er på godt og ondt præget af alle disse forandringer, og eleverne bliver på alle måder direkte konfronteret med spørgsmålet, hvad er “det gode samfund”.

Studieturen finder sted i efteråret i 2.HF og vi er afsted i en lille uge. Studieturen koster ca. DKR 2.500,- (2018).

 

Prag slipper dig aldrig.
Den kære lille moder har skarpe klør.

Franz Kafka

På vores website bruges cookies til at huske dine indstillinger og til at analysere vores trafik. Ved fortsat brug af hjemmesiden godkender du vores cookiepolitik.