Sønderborg Statsskole logo

Sønderborg Statsskole

Alment gymnasium og Hf

Læsevejledning

Læsevejledning på Sønderborg Statsskole

Læsevejlederne

I dit studie på Statsskolen kommer du til at læse mere og skrive flere opgaver, end du gjorde i folkeskolen. Dette kan godt være svært, hvis du enten læser langsomt, snubler over ordene, er tosproget, eller du har svært ved at få dine tanker ned på papir.

I den situation kan du få et hjælpende skub af skolens læsevejledere. Vejledningen foregår enten individuelt, eller i meget små hold.

Strategier til, hvordan du kan blive bedre til at læse.

Ekstra hjælp til skriftlige afleveringer.

Ekstra undervisning i grammatik eller hjælp til at øge læsehastigheden.

Screening

I dit første studieår skal du lave en elektronisk screening. Det er en test i læsehastighed, læseforståelse og stavekundskaber.

Når screeningen er lavet, får du måske et tilbud om efterfølgende samtale / vejledning af læsevejlederen. Tilbuddet er ganske frivilligt.

Du er altid velkommen til at vende tilbage til læsevejledningen på et senere tidspunkt, også selvom du efter screeningen ikke tog imod tilbuddet.

Sønderborg Statsskole elev sidder og læser

Ordblindhed

Dysleksi (ordblindhed) har intet at gøre med intelligens! Dysleksi er et handicap, der dækker over vanskeligheder med at læse og skrive.

Når man har dysleksi tager det ofte længere tid at læse og / eller skrive. Det kan samtidig være meget svært at lære nye ord og udvikle et større ordforråd.

Bliver det konstateret, at en elev er ordblind, kan læsevejledningen og skolen søge om specialpædagogisk støtte (SPS) fra Styrelsen for Undervisning og Kvalitet under Undervisningsministeriet.

Praktisk hjælp

Rygsæk ikon

IT RYGSÆK

PC, eller en programpakke med scanner og kompenserende læse- og staveprogrammer.

tid

EKSTRA TID

Ekstra tid til undervisning. De såkaldte studiestøttetimer.
dispensation

DISPENSATION

Dispensationer til årsprøver og eksamen.
intowords-logo-150X150

INTOWORDS

Adgang til IntoWords Cloud. Programmer til oplæsning og skrivestøtte.
Personalebillede

Læsevejleder

Marianne Dalsgaard

På vores website bruges cookies til at huske dine indstillinger og til at analysere vores trafik. Ved fortsat brug af hjemmesiden godkender du vores cookiepolitik.