Sønderborg Statsskole logo

Sønderborg Statsskole

Alment gymnasium og Hf

Temadag om Ukraine

Statsskolen støtter Ukraine

Tre ihærdige lærere, Andreas, Niels og Jens, stod bag Statsskolens store indsamlings- og dannelsesprojekt “Støt Ukraine”, der løb af stablen fredag d. 22.4. Formålet var at samle penge ind til Røde Kors’ arbejde i Ukraine, men også at lære eleverne, at de kan være med til at gøre en forskel.

Mange af skolens klasser var derfor i fuld sving rundt omkring på skolen med mange forskellige slags boder og initiativer. Flere af dem havde været i gang i god tid i forvejen med at indsamle præmier, arrangere loppemarked med genbrugstøj, så blomster, hækle Ukraine-hjerter, bage kager oma. – alt sammen for at bidrage i den gode sags tjeneste.

2w Statsskolen

Stemningen denne eftermiddag var da også noget helt særligt – godt hjulpet på vej af duften af 2ks nybagte vafler, som man bare ikke kunne stå for.

Der var også initiativer af mere underholdende karakter, f.eks. dåsekast, fiskedam, flødebollekast, musik & sang samt 3ws afsluttende stoledans, hvor man kunne udfordre skolens lærere og endelig få lov til at skubbe dem lidt af stolen (for en stund).

Statsskolen samler ind til Ukraine

Ihærdighed findes heldigvis også blandt eleverne, og et fremragende eksempel på dette var Sunes og Nicholas’ sponsorsvømning “Svøm for Ukraine”, hvor eleverne kunne deltage med udfyldte sponsorsedler fra forældre, bedsteforældre og venner og på den måde lade pengene svømme ind til indsamlingen.

I alt blev der samlet over 20.000 kroner ind på denne særlige eftermiddag. Eleverne VAR med til at gøre en forskel!

 

På vores website bruges cookies til at huske dine indstillinger og til at analysere vores trafik. Ved fortsat brug af hjemmesiden godkender du vores cookiepolitik.