Sønderborg Statsskole logo

Sønderborg Statsskole

Alment gymnasium og Hf

TÆT på politikerne og VALGET

Vi har på Statsskolen haft besøg af folketingskandidater fra opstillingsparate partier til ”Valgworkshop” og efterfølgende ”ValgCafé” for at diskutere Folketingsvalg 2022.

Hensigten er, at kandidater og elever får mulighed for at diskutere politiske emner med hinanden i et mindre og uformelt forum.

Først var der workshop, hvor kandidaterne på skift besøgte forskellige 2.g- og 3.g-klasser for at samtale om de temaer, eleverne har særligt fokus på: Trivsel, uddannelse, klima, økonomi og velfærd.

Herefter var der valgcafé for alle skolens elever i festsalen. Hver kandidat havde sit eget lille cafébord, hvor eleverne kunne komme på besøg og tale med dem.

Det er skolens samfundsfaglærere, der står bag arrangementet. De afholdt også valgworkshop i forbindelse med det seneste kommunalvalg. Deltagerne sagde i den forbindelse, at formatet bragte både kandidater og elever tættere på hinanden og gjorde den politiske samtale lettere og mere interessant. Det er netop dette, der er formålet med både Valg-workshop og -café 2022.

Festsalen emmede af engagement, spørgelyst og begejstring. Tusind tak til alle de politikere, der tog sig tid til at tale med vores elever!

På vores website bruges cookies til at huske dine indstillinger og til at analysere vores trafik. Ved fortsat brug af hjemmesiden godkender du vores cookiepolitik.