Om HF

HF er den 2-årige ungdomsuddannelse, hvor du lærer forskellige arbejdsformer og at kombinere teori og praksis i alle fag. På HF kan du vælge mellem fagpakker, der peger på forskellige mulige karriereveje.

DEN 2-ÅRIGE UDDANNELSE

De to studieår er opdelt i fire halvårlige semestre. Der er afsluttende eksamen hvert semester.

Det betyder, at du hvert halve år afslutter en del af dit HF-forløb.

Særligt for HF er, at du ikke får standpunktskarakterer undervejs, men i stedet får du feedback på din indsats og løbende evalueringer af dit faglige standpunkt.

Med en HF-uddannelse kan du søge ind på et bredt udvalg af videregående erhvervs- og professionsuddannelser og f.eks. blive sygeplejerske, politibetjent, pædagog, lærer, bioanalytiker, psykolog eller journalist.

Fagene er delt op i 3 forskellige niveauer: A, B og C, hvor A er det højeste, og C er det laveste.

Det første år på HF arbejder du med de obligatoriske fag og opbygger dine grundfærdigheder.

På andet år udvides studiet med både fag fra fagpakken og valgfag.

Som noget nyt kan du blive optaget direkte fra 9. klasse. De fleste elever kommer dog fra en anden ungdomsuddannelse eller er unge, der har været uden for skolesystemet i en periode.

HF på Stats?

Den direkte vej

Ring til Kennet og hør mere om uddannelsen eller optagelse.

Undervisningsministeriets uddannelsesguide “Adgangskortet” viser dig hvilke videregående uddannelser og karrieremuligheder HF studiet giver dig adgang til.

HF FAGPAKKER

SCIENCE