Information om Covid-19

Retningslinjer for håndteringen af Covid-19, samt procedurer ved tilfælde af Covid-19 på Sønderborg Statsskole

På denne side kan du læse om Sønderborgs Statsskoles procedurer i forbindelse med COVID-19.

Nedenstående flow-diagram viser hvad du skal gøre,  hvis du er smittet med Covid-19, eller har symptomer på Covid-19.

Under flow-diagrammet uddybes procedurerne.

Procedure ved tilfælde af Covid-19 på Sønderborg Statsskole

Hvad gør du, hvis du bliver testet positiv for Covid-19:

1. Du kontakter skolen. Skriv til ”Corona-sygemelding” på Lectio. Hvis det er uden for skolens åbningstid, ringer du på: 2210 2047
  2. Du angiver, hvem dine nære kontakter er på skolen. En nær kontakt (i skolesammenhæng) definerer Sundhedsstyrelsen som:
    • Personer, der har haft direkte fysisk kontakt (f.eks. ved kram) med en smittet person
    • Personer, med ubeskyttet og direkte kontakt til sekreter fra en smittet person (f.eks. er blevet hostet på eller har berørt et brugt lommetørklæde m.v.)
    • Personer, der har haft tæt ”ansigt-til- ansigt” kontakt inden for 1 meter i mere end 15 minutter til en smittet person (f.eks. samtale med personen)

For at blive betragtet som en nær kontakt, skal man have været sammen med den smittede i perioden fra 48 timer før personens symptomer startede og indtil 48 timer efter, at symptomerne er ophørt. Hvis den smittede ikke har nogen symptomer, skal man have været sammen med vedkommende i perioden fra 48 timer før til 7 dage efter, at vedkommende fik taget testen, for at regnes som en nær kontakt.

Hvad gør du, hvis du bliver identificeret som en nær kontakt til en smittet:

1. Du skal gå i selvisolation og blive testet 2 gange.
  2. Hvis den første test er negativ, og du ikke har symptomer, må du gerne komme i skole igen.
  3. Hvis du udvikler symptomer, efter du er blevet sendt hjem, må du gerne komme i skole igen 48 timer efter, du er blevet symptomfri. I dette tilfælde behøver altså ikke at blive testet negativ for at komme tilbage igen, da du betragtes som smittefri.

Hvad gør du, hvis du går i klasse eller på hold med en, der er smittet:

1. Hvis du ikke er blevet udpeget som en nær kontakt, kommer du i skole, da du forventes at kunne overholde Sundhedsstyrelsens og skolens generelle retningslinjer:
  • Hold afstand
  • Vask/afsprit hænder tit
  • Luft ud jævnligt
  • Sprit borde af efter hvert modul (husk at udnævne spritdukse)
  • Følg pilene på gangene
  • Kom ikke i skole, hvis du har symptomer på Covid-19

Hvad gør skolen, hvis der bliver konstateret flere tilfælde af Covid-19 på skolen (udbrud)

1. Skolen skal afklare, om der er sket en større smittespredning og afgrænse, hvem der anses for at være en del af udbruddet.
  2. Afgrænsningen bør omfatte den snævrest mulige kreds, der er fællesnævner for tilfældene.
  3. Det vil altid bero på en konkret vurdering og skolen kontakter Styrelsen for Patientsikkerhed for rådgivning om afgræsning og den konkrete håndtering af udbruddet, herunder evt. lukning af bestemte arealer (f.eks. en hel etage eller bygning eller hele skolen).

Procedure ved symptomer på Covid-19

1) Du skal blive hjemme

2) Kontakt skolen som beskrevet i ovenstående flow-chart

3) Hvis du er rask nok til at følge undervisning, skal du skrive til dine lærere og bede dem om at lægge materialer ud på Lectio til dig. Hvis du følger undervisningen, kan du få godskrevet dit fravær.

4) Når du er testet negativ, og ikke har flere symptomer, kan du komme på skolen igen.

Retningslinjer på skolen

For at begrænse risikoen for smitte, er det vigtigt at overholde myndighedernes og Sønderborg Statsskoles retningslinjer i forhold til Covid-19

• Bær mundbund eller visir på alle skolens offentlige arealer
  • Hold altid god afstand til andre