Sønderborg Statsskole logo

Sønderborg Statsskole

Alment gymnasium og Hf

EU-klimaprojekt i gang med Mads Clausen Institut

Share on facebook
Share on twitter

Hvor meget energi bruger din skole? Hvor meget energi bruger du selv? Hvordan kan energi bruges mere effektivt?

Det er de store spørgsmål, som to klasser på Statsskolen og studerende fra Mads Clausen Instituttet i fællesskab skal arbejde med i det kommende år. Ambitionen med EU-projektet, 2IMPREZS, er at påvirke skoler til at blive mere energieffektive og udfordre elever til at ændre deres energiadfærd. Sønderborg Statsskole er den første gymnasieskole, der deltager som ’forsøgsskole’ i den danske del af projektet.

I løbet af foråret vil ingeniørstuderende fra SDU lave workshops for de to klasser, bl.a. i smart energi, solceller og business modeller. Projektet blev lanceret i dag, fredag d. 2. marts, på Sønderborg Statsskole, hvor den første workshop fandt sted. Eleverne er nu i gang med at undersøge, hvor meget energi skolen bruger og udarbejde konkrete forslag til energieffektive løsninger.

2IMPREZS-projektet kører indtil begyndelsen af 2019. Derefter skal projektet udbredes til gymnasierne i resten af Region Syddanmark. De øvrige projektpartnere er organisationer og universiteter fra Belgien, Storbritannien, Holland og Tyskland.

(Denne tekst er udsendt som pressemeddelelse. Billedet er studerende fra SDU, der præsenterer projektet på Statsskolen)

 

På vores website bruges cookies til at huske dine indstillinger og til at analysere vores trafik. Ved fortsat brug af hjemmesiden godkender du vores cookiepolitik.