Statsskole-elev og professionel håndboldspiller

oliver2021
Share on facebook

Oliver Sigurd Nielsen er både Sønderborg Statsskole-elev og professionel håndboldspiller. Han er i fuld sving med 2.g på en naturvidenskabelig studieretning og har for kort tid siden landet en treårig kontrakt som professionel håndboldspiller hos SønderJyske. Det sker ikke for mange.

Oliver forklarer: “Kontrakten viser, at der er nogen, der tror på mig, hvilket jeg er meget glad for. Det giver nogle trygge rammer, hvor jeg kan udvikle mig i de næste tre år. Det har også værdi, at når gymnasiet er slut, er der to år efter skole, hvor jeg befinder mig i et godt miljø, hvor jeg kan lære en masse fra nogle af landets allerbedste indenfor sporten.”

den naturvidenskabelig studieretning på Sønderborg Statsskole er Olivers to centrale fag biologi og kemi. Om gymnasiet fortæller han: ”Sønderborg Statsskole er en åben skole. Der er personligheder på alle årgangene. Skolen har virkelig gjort noget for at arrangere ting, der kunne styrke fællesskabet her under corona-nedlukningerne. Det giver god harmoni her, hvor vi er startet igen.”

Selv om Oliver er stolt af kontrakten er der også ting, der kan være svære. Der skal jo også læses lektier: ”Det kommer tit til at ske på tidspunkter, hvor andre har fri. Det er kravet for at få det til at fungere”. Han konstaterer: ”Hvor der er tilvalg, er der også fravalg.”

Oliver valgte Sønderborg Statsskole, fordi han var sikker på, at han ville have en almen gymnasieuddannelse. Mange fra hans netværk skulle på Statsskolen. Det blev også en drivkraft bag valget.

Håndboldlivet blev skudt i gang i som medlem af Dybbøl Idræts- og Ungdomsforening og fortsat med et ophold på Hjemly Idrætsefterskole. Derefter kom træning i HF Sønderborg og siden optagelse i Sønderborg Talentakademi. Her fik han chance for at træne med ligamandskabet. Det var den træning, der førte til kontrakten.