Sønderborg Statsskole 100 år – se sammendrag fra dagen

middag_5
Share on facebook

Sønderborg Statsskole fejrer 100-års fødselsdag fredag d. 28. august 2020 – og det skal fejres. Eleverne spiser blandt andet morgenmad sammen og der vil være forskellige konkurrencer. Covid-19 betyder, at festlighederne i høj grad kommer til at foregå klassevis.

Sønderborg Statsskole og Alssundgymnasiet stiller dog traditionen tro op til venskabelig rodyst på Alssund. Det er en del af festlighederne og en tradition, der går tilbage til begyndelsen af 1980’erne.  Til romatchen er der i år kun én klasse fra hver skole, der får mulighed for at deltage på kajen ved Alsion sammen med de to gymnasiers rektorer, der også vil være til stede. For Statsskolens vedkommende er det den klasse, der vinder morgenens konkurrence.

Opdatering:

Begivenheden blev live-streamet. Elever fra begge gymnasier fulgte med på storskærm i klasserne. Der var desuden elevreportere bag og foran kameraerne, der rapporterede fra stemningen både på skolerne og kajen ved Alsion. Det var måden hele Sønderborg kunne få mulighed for at følge med i den 40 år gamle tradition i byen.

DKSyd har lavet et sammendrag af begivenheden, der kan ses på DKSyds egen hjemmeside (se link nedenfor).

I forbindelse med arbejdet med live-streamingen og udsendelsen vil Sønderborg Statsskole gerne sige en stor tak til DKsyd og SDU, Alsion, for teknisk hjælp, udlån af lokaler, mm.