At slå bro - med naturvidenskab

Som supplement til undervisningen i folkeskolens 7.-10. klasse tilbyder Sønderborg Statsskole naturvidenskabelige undervisningsforløb med forskellige kombinationer af fagene fysik, kemi, biologi og matematik.

Naturvidenskabsbroen

Statsskolen tilbyder forskellige temaforløb.
Undervisningen foregår på Statsskolen, hvor vi kan udnytte vores laboratorier og give elever et spændende miljø at arbejde i.

Er du folkeskolelærer og har du allerede et planlagt forløb, eller specielle ønsker, kan vi sammen planlægge et tilpasset forløb med undervisning, eller nogle af de forsøg, der er til rådighed på Statsskolen.

Kendetegn

Alle vores forløb er kendetegnet ved at tage udgangspunkt i forsøg, også i vores matematikforløb.

Forsøg er en central del af de naturvidensakbelige fag og er med til at gøre forløbene mere spændende og aktuelle.

I et forløb arbejder vi naturligvis også med både teori og databehadling.

Vores forløb kan tilpasses aktuelle undervisningsplaner og tidsrammer.

Laboratoriet

En fordel ved forløb her på skolen er, at vi kan udnytte vores laboratorie, og tilbyde eksperimentelt arbejde med udstyr, der måske ikke normalt er til rådighed.

Statsskolen har et stort og moderne laboratoriemiljø, der indeholder alle de nødvendige faciliteter vi har brug for.

Elev til elev

Vores forløb kan evt. gennemføres med vejledning fra vores 2. og 3.g-elever på de naturvidenskabelige studieretninger. Dette er også med til at fremme interessen for de naturvidenskabelige fag hos vores egne elever.

Erfaringerne viser, at undervisning med Statsskolens egne elever giver en øget motivation hos folkeskoleeleverne.

Forløb

Her kan du læse mere om de undervisningsforløb Statsskolen tilbyder:

Fødevarekemi

Forløb med kemi og biologi

Kan det flyde?

Forløb med fysik

Lineære skridt

Forløb med matematik

Lysets sammensætning

Forløb med fysik

Vil du vide mere?

Du er altid velkommen til uforpligtende at kontakte os og høre om vores forløb, eller muligheden for at få et tilpasset forløb.

Nikolaj D. Berg
Biologi

nb@statsskolen.dk

Rasmus Lamberts
Biologi & Kemi

rl@statsskolen.dk

John A. Kristiansen
Fysik & Matematik

jk@statsskolen.dk

Tilbudene indgår som en del af House of Science initiativet.