Sønderborg Statsskole logo

Sønderborg Statsskole

Alment gymnasium og Hf

Lokalpolitikere krydser klinger

20201030_084324-2
Share on facebook

Jesper Smaling (S) og Daniel Staugaaard (V) stillede i dag op for at diskutere politik og samfundsforhold med nogle af Statsskolens 1.g samfundsfagsklasser. Det var en del af undervisningen. Elevernes spørgsmål handlede blandt andet om sundhed, uddannelse og integration. Det blev også vendt hvordan ideologi inspirerer dem i deres politiske arbejde. Ideologi er også en forklaring på, at deres svar på elevernes spørgsmål ofte var forskellige. 

Der blev også talt om hvad det betød at være medlem af et politisk parti. Valgkampagner og venskaber var nogle af de ting, som de to nævnte som noget, der var særlig godt. En bekymring var, at der i dag er færre og færre, der melder sig ind i politiske partier og stiller op til valg. Det udfordrer demokratiet. 

Selv om der er mange positive ting ved at være politiker, ifølge de to, så kan debatten – særligt på nettet – blive ekstremt negativ og personlig. Den udvikling skaber frustration. Eleverne bragte sexismedebatten op, hvor politiske partier har været i fokus. Både Daniel og Jesper gav udtryk for at de havde været chokerede over det, der var kommet frem. 

Det var positivt, at lokalpolitikere på denne måde stiller op og deltager i samtalen med eleverne. Det giver eleverne mulighed for at opleve, at det, der står i bøgerne, hænger sammen med verdenen uden for klasselokalet.

(Det er Daniel til venstre og Jesper til højre)

På vores website bruges cookies til at huske dine indstillinger og til at analysere vores trafik. Ved fortsat brug af hjemmesiden godkender du vores cookiepolitik.