Alment gymnasium og HF

Søg optagelse

Her kan du læse om hvordan du søger optagelse på Statsskolen.

Du skal, både til stx og hf, søge digitalt via optagelse.dk.

OPTAGELSE PÅ

STX

OPTAGELSE PÅ

HF

Generelt gælder der at hvis du går i 9. og 10. klasse, så søger du optagelse via vejlederen på din skole. Går du ikke længere i skole og er under 25 år, skal du søge via uddannelsesvejlederen i din bopælskommune.

Du kan altid henvende dig på dit lokale UU-center, hvis du har brug for vejledning om uddannelse.

Links:

Uddannelsesvejledning i Sønderborg

Uddannelsesvejledning i Aabenraa

Optagelse.dk

Senest 1. marts

Du skal have udfyldt din uddannelsesplan og have valgt Sønderborg Statsskole som første ønske.

Juni

Udvalgte elever er til en skriftlig optagelsesprøve på Sønderborg Statsskole i juni måned.

Umiddelbart efter optagelsesprøven holder vi samtaler med alle deltagere.

Du får derefter besked om du er optaget.

Første skoledag på Sønderborg Statsskole er d. 10. august 2020.

icon-info-circle  Optagelse 2020/2021

Vi opfordrer til at du / I selv læser mere på Uddannelsesguiden, der har de nyeste informationer om optagelseskrav, m.m., for både STX og HF:

Læs mere på uddannelsesguiden