Sønderborg Statsskole logo

Sønderborg Statsskole

Alment gymnasium og Hf

Solcelleanlæg

Statsskolens solcelleanlæg bruges i fysikundervisningen til at regne på begreber som energi, effekt og nyttevirkning.

Om anlægget

På sydgavlen af den naturvidenskabelige fløj, ud mod Ringridervej, er monteret et solcelleanlæg. Anlægget er opbygget i 2010 (og renoveret i 2013) i samarbejde med Danfoss, som har leveret invertere, sensorer og weblogger.

Det er resultatet af et projekt under det såkaldte “House of Science” initiativ i Sønderborg.

Solcellerne har et aktivt areal på 100 m2 og kan i klart solskinsvejr levere en effekt på 13000 W. Indenfor på skolen er der en tavle, der viser den øjeblikkeligt leverede effekt (i W), den til dato leverede energi (i kWh) og den til dato sparede udledning af CO­­­­2 (i kg).

Real time data

Data fra anlægget overføres automatisk til en hjemmeside, hvor man kan finde grafer over den leverede effekt og energien leveret dagligt, månedligt eller årligt. Tabeller kan også downloades.

Anlægget bruges i fysikundervisningen til at regne på begreber som energi, effekt og nyttevirkning og gøre eleverne bevidste om grøn energi og bæredygtighed.

Se live data fra solcellerne her.

På vores website bruges cookies til at huske dine indstillinger og til at analysere vores trafik. Ved fortsat brug af hjemmesiden godkender du vores cookiepolitik.