Sønderborg Statsskole logo

Sønderborg Statsskole

Alment gymnasium og Hf

Nyt eliteidrætstilbud på Sønderborg Statsskole

Eliteidrætssvømmer Christopher Kristiansen fra Sønderborg Statsskole

Sønderborg Statsskole vil skabe bedre vilkår for eliteidrætsudøvere

Sønderborg Statsskole vil fra august 2021 sikre eliteidrætsudøvere i Sønderborg  optimale rammer.

Mange unge, som dyrker sport på højt niveau, og tager en uddannelse ved siden af (dual career), har svært ved at få enderne til at mødes. Disse unge bruger  helt op til 70 timer om ugen, bare på deres sport og skole.

Det vil vi på Sønderborg Statsskole gøre noget ved!

Vi vil fra det nye skoleår samle alle eliteidrætsudøverne, som ønsker det, i én klasse. Denne klasse vil få mulighed for morgentræning to gange om ugen, få adgang til træningsfaciliteter samt få tilknyttet særlige idrætsmentorer, som kan give mental- og fysisk sparring.

Fleksibilitet 

Eliteidrætsudøvere har desuden et stort behov for fleksibilitet. Der vil derfor blive etableret ordninger, der sikrer dette for eleverne, f.eks. mulighed for virtuel undervisning/hybrid undervisning, når de deltager i samlinger eller træningslejre, samt study-buddy-ordning, hvor elever kan hjælpe hinanden med at følge med, både i skolen og i sporten.

Ved at samle eleverne i én klasse er det også muligt at give eleverne mere fleksibilitet, f.eks. i forhold til opgaver og afleveringer. Der er desuden mulighed for at skabe et studiemiljø med endnu mere fokus på sund kost og motion, da alle har samme mind-set.

Samarbejde

På et møde den 26/11 præsenterede Sønderborg Statsskole sit nye tilbud til byens eliteidrætsudøvere for repræsentanter fra udvalgte idrætsforeninger, Sønderborg Talentakademi og Sønderborg Kommune. Repræsentanter fra disse vil indgå i et advisory board.

Sønderborg Statsskole har stor erfaring med at tilbyde Team Danmark-forløb. Dette vil stadig være en mulighed. Skolen er desuden for nyligt optaget i netværket Eliteidrætsgymnasier, der arbejder på at skabe bedre vilkår for unge eliteidrætsudøver i Danmark.

Tilbuddet vil desuden få de vel nok bedste fysiske rammer for idræt i Sønderborg, da Sønderborg Statsskole i december påbegynder bygning af ny idrætshal med træningscenter samt kunststofbane.

Vil du vide mere?

Du kan læse mere om vores tilbud her.

Er du interesseret i at høre mere om tilbuddet? F.eks. om det er noget for dig eller din forening? Så kontakt skolens idrætskoordinator Morten Knudsen for mere information: mk@statsskolen.dk

Du kan også høre mere om tilbuddet til vores Åbent Hus den 19/1 2021.

 

På vores website bruges cookies til at huske dine indstillinger og til at analysere vores trafik. Ved fortsat brug af hjemmesiden godkender du vores cookiepolitik.