Vejledninger

Computer og undervisning

Undervisningen på Statsskolen tilrettelægges ud fra den forventning, at elever og kursister har adgang til en bærbar computer.

Derfor forventes at alle elever medbringer en fungerende computer til den daglige undervisning.

Statsskolen understøtter både MAC og PC systemer. Det er et krav at computeren har:

1. Det nyeste operativsystem installeret (WINDOWS/MAC OS)
  2. Opdateret virusscanner

IT regler for Sønderborg Statsskole

• E-mail spamming og anonyme, meningsløse samt generende emails og Lectiobeskeder er forbudt.
  • Det er strengt forbudt at benytte skolens internetforbindelse til fildeling af licensbeskyttede film, programmer mm.
  • Spar på printerpapiret. Hvis din udskrift ikke kommer med det samme, kan det skyldes kø ved printeren. Undgå derfor at trykke på PRINT flere gange i træk. Sørg for at holde orden ved printerne og smid overflødigt papir i papirkurvene.
  • Private pc’er SKAL have installeret et opdateret antivirusprogram, hvor udløbsdatoen ligger efter forventet afslutning af skoleforløbet.
  • Der må kun logges på skolens netværk med personligt brugernavn og adgangskode.
  • Det er forbudt at ændre i skolens computeres opsætning, herunder installere nogen form for programmer, med mindre det er aftalt med en ansat. Sluk projektorer i klasseværelserne når undervisningen er forbi.
  • Alle filer, der gemmes på skolens computere, skal være undervisningsrelevante og downloads skal aftales med en lærer.
  • Det er ikke tilladt at optage og filme skolens ansatte og lægge optagelserne på nettet uden den eller de ansattes skriftlige tilladelse.

Overtrædelse af reglerne kan medføre bortvisning fra skolen! Din adfærd og aktivitet på nettet kontrolleres af skolen. Hvis du er i tvivl, er du altid velkommen til at henvende dig til it-administratoren eller en lærer.

IT support på Statsskolen understøttes af it-center-syd. (ITC-Syd). IT har kontor i lokale I-10X.

www.itcsyd.dk
support@itcsyd.dk

MEDIER

Adgang til medier og hjælpeværktøjer

Mediearkiv INFOMEDIA

I skal benytte denne adgang for at logge på Infomedias Mediearkiv:

For support til brug af Infomedias Mediearkiv henvises til Infomedias Supportsite.

Infomedia yder ikke support pr. telefon eller email.

Gyldendals elektroniske ordbøger til undervisning og eksamen

Elevers bærbare enheder (pc’er, iPads, Iphones, MacBooks osv.), skal logge på med Uni-login.

Gyldendal har desuden lavet en smart app til iPhones, iPads samt Android. Søg efter ”gyldendal” i App Store og Google Play.

For at få adgang til Gyldendals Offline ordbøger, skal I downloade, installere og registrere hver enkelt ordbog med nedenstående brugeroplysninger:

Brugernavn: eksamen@statsskolen.dk

Kode: download

Hvis I har gemt ordbogsprogrammet på jeres computer, er det nok at registrere den enkelte ordbog igen.

Du henter ordbøgene til Mac og pc her:

Link til Online Ordbøgerne:

Gyldendals Online Ordbøger >>

IntoWords vejledning
LECTIO retningslinier

Lektier lægges i Lectio så tidligt som muligt, senest dagen før kl. 16.

Lektier til mandag skal lægges ind seneste fredag eftermiddag.

Opgaveformuleringen til skriftlige opgaver lægges i Lectio min. 8 dage før afleveringen.

Kontakten mellem lærere og elever sker primært gennem Lectio-beskeder frem for webmail.

Ved sygdom aflyser læreren så vidt muligt 1.modul aftenen før.

IT hjælp

OneNote til MAC
WEBPRINT uden installation

Tryk på linket WEBPRINT – print på skolens printere uden installation, upload din fil, der skal printes.

Tryk på Næste. Vent indtil filen er behandlet, vælg dernæst printer i dropdown menuen og tryk på Print.

Hvis du sætter “flueben” i Avanceret, får du mulighed for at printe på begge sider af papiret, eller slå det fra, samt angive hvor mange kopier der skal printes.

Benyt printerne med omtanke og print ikke mere end du skal bruge.

Det er ikke muligt at printe filer, der fylder mere end 20 MB.

LECTIO
Logger Pro
Office 365
Print til PDF

Windows 10 brugere har automatisk en PDF printer installert på deres computere., som er født med en PDF Writer.

MAC brugere skal installer en PDF printer. Følg nedenstående veledning til at download og installer “PDF Writer” til MAC.

Vejledning til installation af PDFwriter til Mac og PDFcreator til pc

TI-Nspire

Programmet TI-Nspire skal downloades fra Texas’ hjemmeside her:

Download TI-Nspire
(hvis siden beder om login skal du trykke på “Fortsæt som gæst”)

Kode til aktivering af programmet udleveres af læreren.

Den nyeste udgave understøtter “Gem som PDF”  men på grund af en fejl i programmet, er det stadig nødvendigt at installere PDF Writer, når du skal printe din opgave fra en PDF fil. Dette gælder ikke for Windows 10, som er født med en PDF Writer.

Vejledning til installation af PDFwriter til Mac og PDFcreator til pc

UNI LOGIN

Alle elever skal bruge deres UNI-login for at få adgang til skolesystemet Lectio. Hvis der opstår problemer med din kode, skal du henvende dig på skolens IT-kontor eller til administrationen.

Trådløs internet