Elevrådet

Elevrådet på Sønderborg Statsskole er et elevdemokrati, som består af en elevrådsrepræsentant fra hver klasse samt formand og næstformand.

Formål

Det primære formål med elevrådet er, at repræsentere eleverne på skolen og skabe en bro mellem elever og ledelsen, samt udbrede den demokratiske forståelse blandt eleverne.

Der rekrutteres hvert år medlemmer fra hver årgang. Sammen står vi for at udarbejde og udføre nogle bestemte visioner for skolen hvert skoleår, rettet imod at forbedre forholdene for skolens elever.

Der sidder to personer fra elevrådet i skolens bestyrelse, hvoraf den ene er stemmeberettiget.

Medlemmer af elevrådet 2020/2021

Thor Fedders 1.r

Udvalg

Morgensamlingsudvalg

Morgensamlingsudvalget arrangerer og styrer morgensamlingen. Det skal gøres på en sådan måde, at flest muligt deltager i morgensamlingen. Vær med til at få struktureret morgensamlingerne, indføre nye indslag mm.

Fællestimeudvalg

Fællestimeudvalget arrangerer fællestimerne. Fællestimerne er et modul, hvor der kommer personer og holder foredrag, mm. Yahya Hassan var her f.eks. for et par år siden, for at fortælle om sin digtsamling.

Aktivitetsudvalg

Aktivitetsudvalget arrangerer sociale aktiviteter på skolen, hvilket dækker over de fleste sociale arrangementer på nær musik- og fredagscafé. Udvalget har også indflydelse på fitness-lokalet, f.eks. i forbindelse med køb af nye maskiner, retningslinjer for brug af lokalet, m.m.

Domhusudvalg

Domhus-udvalget arrangerer særlige events/arrangementer i Domhuset, som f.eks. juleklippedag, cafédag, mm. Udvalget arbejder også på at gøre domhusets kælder i stand, hvilket den allerede er godt i gang med at blive!

Musikcafé & Fredagsudvalg

Musikcaféudvalget/ fredagscaféudvalget er 2-delt. Den ene del har ansvaret for fredagscafé og den anden halvdel for et spirende projekt: musikcafé, som skal bidrage til at fremme det musiske liv på Statsskolen.

Kantineudvalg

Kantineudvalget bidrager med kreative/innovative idéer til kantinen. Noget nyt der skal indføres? Fairtrade eller økologi?

Kunstudvalg

Kunstudvalget er med til at bestemme den kunst, der skal udstilles på skolen, hvor den skal udstilles, mv.

Asger Lenz 2e

Caroline S. Jørgensen 3x