Sønderborg Statsskole logo

Sønderborg Statsskole

Alment gymnasium og Hf

Morten
Meldal

Et foredrag med den
danske nobelprismodtager i kemi

Foto: Nobel Prize Outreach, Nanaka Adachi

Foto: Lars Krabbe

Om at skabe
en bedre fremtid

Science på Statsskolen

Det er os en stor glæde, at Sønderborg Statsskole sammen med House of Science kan invitere dig sammen med naturvidenskabelige elever fra gymnasierne i Sønderjylland til et foredrag med Morten Meldal, den danske nobelprismodtager i kemi.

Morten Meldal ønsker at inspirere unge mennesker til at studere naturvidenskab – selvfølgelig særligt kemi – for at skabe en bedre fremtid.

Statsskolehallen

Tirsdag d. 25 april kl. 9.45-11.15

Ringriderpladsen 5b
6400 Sønderborg

Nobelpris ved et tilfælde

I foredraget vil Morten præsentere hans opdagelse om den såkaldte klik-kemi, som kan sammenlignes med en form for molekylær LEGO.

Mortens nobelprisopdagelse skete dog ved et tilfælde. Han vil fortælle, hvordan konceptet blev opdaget, og hvordan tilfældige opdagelser indenfor videnskaben kan ændre vores fundamentale forståelser og naturvidenskabelige viden.

Illustration: The Royal Swedish Academy of Science, Johan Jarnestad

We will need chemistry very much to solve all the global challenges ahead of us. We need chemistry solutions and for our young people to learn about chemistry

Naturvidenskaben
ind fra start

Scienceinitiativer på Statsskolen

Sønderborg Statsskole har mange scienceinitiativer til at fremme den naturvidenskabelige interesse hos de unge, og som også danner baggrund for besøget af Morten Meldal til skolen.
Videnskabsklubben på Sønderborg Statskole er et tilbud, hvor Statsskolelever underviser folkeskoleelever fra 4-6 klasse i naturvidenskab.

På billedet ses Morten Meldal på besøg i videnskabsklubben på Vibenhus gymnasium. Han har udtalt at motivationen for besøget var et dybfølt ønske om at fremhæve vigtigheden af at få naturvidenskab ind i en tidlig alder. (Foto: Lars Svanekjær)
Statsskoleeleverne Julie og Jenny, har sammen med folkeskolelever fra videnskabsklubben som Morten besøgte, præsenterde forsøg med videnskabsklubben til dronningen.

Skolen deler Mortens ønske om at få pirret den naturvidenskablige interesse. (Foto: Lars Svanekjær)

Videnskabsklubben

I videnskabsklubben underviser Statsskoleelever folkeskolever fra 4.-6. klasse. Der bliver undervist i emner som mikrobiologi og kemi.

Geografiolympiade

Statsskolen har haft elever med til semifinalen i den landsdækkende geografiolympide.

Frokostuniversitet

Frokostuniversitetet er vores koncept, hvor elever kan præsentere et emne, som de ved en masse om, for alle der har lyst til at høre det i en frokostpause.

Forskerspirer

Statsskoleelever i forskerspirer initiativet præsenterede projekter indenfor kræftforskning og bioteknoligi til forsknings- og uddannelsesministeren i finalen.

Georg Mohr

Alle højniveau matematikklasser deltager i den landsdækkende matematikkonkurrence Georg Mohr.

Naturvidenskabsfestival

Hvert år afholder skolen en stor naturvidenskabsfestival, hvor skolens elever prseænterer scienceoplevelser til folkeskoleelever fra 7.-9. klasse.

Fysikolympiade

Statsskolen har været med til landsfinalen i den landsdækkende fysikolympiade.

DM i Science

Statsskolen deltager i DM i Science med dygtige 1.g elever fra science studieretningerne.

Tilmelding

Gymnasieelever på de naturvidenskabelige gymnasier i Sønderjylland er inviteret til eventet. Hvis du er interesseret, så kan du tilmelde dig her efter først til mølle princippet. Hvis du er forhindret i at komme, bedes du give besked til Sønderborg Statsskole.

Foredrag med nobelprismodtageren Morten Meldal på Sønderborg Statsskole

Tirsdag d. 25 april kl.9.45-11.15 Statsskolehallen, Ringriderpladsen 5b, 6400 Sønderborg
På vores website bruges cookies til at huske dine indstillinger og til at analysere vores trafik. Ved fortsat brug af hjemmesiden godkender du vores cookiepolitik.