Naturvidenskabsfestivalen_WHITE_RGB

En dag med scienceoplevelser på Statsskolen

Hvad er det?

Naturvidenskabsfestival

Naturvidenskabsfestival er til dig i 7.-9. klasse!

Vi vil gerne inspirere dig med alt det spændende i teknikkens og naturvidenskabens verden.

På festivalen præsenterer vi viden og læring så det bliver din egen natururvidenskabelige selvforståelse og faglighed, der er i centrum.

Det bliver Statsskolens egne elever der afholder aktiviteter og workshops for dig.

Vi håber, at dig og dine lærere bliver inspireret af festivalen og får lyst til at arbejde videre med undervisningsforløb og projektarbejder om naturvidenskab.

Naturvidenskabsfestival
  • 08:45 Ankomst
  • 09:00 Aktivitetsrunde 1
  • 09:45 Aktivitetsrunde 2
  • 10:30 Aktivitetsrunde 3
  • 11:15 Frokost
  • 12:45 Fællesafslutning
  • 13:30 Tak for i dag!
29. sep. 2021

Kom og være med

Meld dig her til naturvidenskabsfestivalen på Sønderborg Statsskole d. 29 sep. 2021 kl.09:00-13:30.

Tilbuddet er til alle 7.-9. klasses folkeskoleelever i Sønderborg Kommune.

Dagen består af 3 aktivitetsrunder, frokost og en fælles afslutning inden vi slutter kl. 13:30. Aktiviteterne er delt i 3 spor til hhv. 7., 8. og 9.klasse.

Husk at man selv skal have frokost med!

Det bliver heldt vildt!

Del på

Eksplosions vulkaner

I nogle vulkaner siver magma i en jævn udramatisk strøm. Andre vulkaner springer i luften og slynger vulkansk materiale flere kilometer op i atmosfæren. Hvorfor er der denne forskel i eksplosivitet? Her undersøger vi viskositet, tryk og magmaens betydning for vulkaners eksplosivitet.

Tsunami dræberbølger

Tsunamibølger kan blive op til 30 meter høje, nogle endda højere. Men hvad bestemmer egentlig højden på en tsunamibølge? Her eksperimenterer vi med sammenhængen mellem havdybde og bølgehastighed.

Virtuel klima reality

Har du set klimaet med VR-briller? Her gennemgår du et kort Virtual Reality læringsmodul om CO2 og klimaforandringer. Modulet er interaktivt og gennemføres med 6 elever ad gangen.
20min - Til 7. klasse

Havets transportbånd

Vi undersøger, hvordan grønlandspumpen driver Golfstrømmen op langs Nordeuropa, og giver os milde vintre og kølige somre i Danmark.
20min - Til 7. klasse

Kan man gå på magma?

Hvor flydende er magma fra vulkaner? Er det overhovedet flydende? Kan man gå på det? Her skal vi undersøge magmaviskositet i et kæmpe 5 meter langt kar fyldt med et stof der både er flydende og fast samtidigt!

Flammende farver

Vi skal lege med ild, men hvorfor nøjes med den kedelige traditionelle flammefarve? Vær med til at give flammerne farver, som i fyrværkeri.
40min - Til 8.klasse

Minikanoner

Vi skal skyde med ørepropper fra en modificeret bordbombekanon. Kan du tune kanonen så øreproppen flyver længst?
20min - Til 7.klasse

Rocketfuel

Bevæg dig ind i kemiens verden, hvor målet er at skabe den bedste rocketfuel til miniraketter. Kan du skabe den bedste blanding, så raketten flyver længst?
40min - Til 9.klasse

Hvordan ser dine celler ud?

Her skal du se dine egne celler i mikroskop. Farv dine egne cellers dna, se dine røde blodlegemer og se flotte grønkorn fra planteceller forstørret op til 400 gange.

Når planterne ånder

Bliv klogere på biologiens to vigtigste processer fotosyntese og respiration, og følg udviklingen live med vores elektroniske måleudstyr.
40min - Til 7.klasse

Kroppens funktioner

Test dine springkræfter, sanser, reaktionshastighed og meget mere, og bliv klogere på kroppens mange funktioner.
40min - Til 7.klasse

Er du stresset?

Hvordan reagerer kroppen på stress? Test dig selv og bliv klogere på, hvad stress gør ved kroppen.
20min - Til 8.klasse

Tag pulsen på en dafnie

Dafnier er små gennemsigtige krebsdyr. Se forskellige stoffers effekt på dafniernes nervesystem ved at følge dyrenes puls i et mikroskop.
20min - Til 8.klasse

De indre værdier

Her skal du dissekere en dværghøne og lære om hønens anatomi og indre organer.

Tyndt og tykt hår

Hvem har det tykkeste hår i klassen?Her bruger du en laser til at måle tykkelsen af dit hår.

Magnetize!

Hvordan kan man bremse et tog med magneter?
40min - Til 7. klasse

Shoot a chicken by the ass

Hvad er den bedste vinkel at affyre en gummikylling? Find ud af det når vi fyrer gummikyllinger afsted med luftkanoner.
40min -Til 7. klasse

Flammerør

Find ud af, hvordan din stemme ser ud som flammer.

Glødende bølger

Find ud af, hvordan man får en glødende rød streng til at svinge med magneter.

Musikalske lasere

Se hvordan du kan afspille musik i dine højtalere med en laser.

50.000 Volt igennem kroppen

Hvis det er farligt at stikke fingeren i stikkontakten med 230V spænding, hvad sker der så hvis man får 50.000 volt igennem kroppen? Tør du?

Autotune din sangstemme

Se hvordan du kan snyde dig til en renere sangstemme.

SSScienceshow

Oplev Sønderborg Statsskoles eksplosive SSScienceshow med kæmpe vortex kanoner, meterhøje skumeksplosioner, drageild og meget mere helt vildt naturvidenskab når det er sjovest!
30min - Til 7. 8. og 9. klasse