Musiktalenter på turné

MGK-klassisk-2018-533x400

MUSIKTALENTER FRA STATSSKOLEN

18 unge musiktalenter tager på turné rundt i landsdelen. De unge talenter kommer fra MGK-Syd/Sønderborg, hvor de er i gang med et 3-årigt musikforløb, som skal forberede dem til at søge op på en videregående musikuddannelse.

MGK er et statsfinansieret musikforløb for særlig talentfulde unge. Eleverne har alle bestået MGK-optagelsesprøven og bruger nu 3 år af deres liv til at dygtiggøre sig på deres instrument. De unge mennesker lever alle med drømmen om engang at blive professionelle musikere.

Eleverne har gennem de sidste par måneder arbejdet på at sætte årets turnéprogram sammen. Koncerten bliver afviklet som ét lang sammenhængende stykke musik. Publikum bliver taget med på en musikalsk rejse igennem tid og genrer, lige fra hårdt swingende jazz til lækkert motown over til de store klassiske mestre.

De mange musikstykker bliver bundet sammen af små stykker sang, dans og bevægelse – også kaldet SSB.

MGK-Syd/Sønderborg tager på turné i dagene 27.-30 november, hvor de spiller i alt 5 koncerter. Turnéen begynder tirsdag den 27. november på Sønderborg Musikskole kl. 19.00. Her kombineres koncerten med et åbent hus arrangement, hvor interesserede efter koncerten kan høre mere om MGK kurset, optagelsesprøven, og om at være elev på MGK.

Onsdag aften får eleverne på Frøslevlejrens Efterskole besøg af MGK turnéen. Torsdag går turen først til Højskolen Østersøen i Aabenraa, og videre til Hoptrup Efterskole.

Fredag er turnéen tilbage i Sønderborg igen, hvor der er koncert på Sønderborg Statsskole.

MGK-rytmisk-2018-533x400

Efter koncerten har interesserede og evt. kommende MGK elever mulighed for at høre mere om MGK. De nuværende MGK elever vil fortælle om hvordan det er at være elev på MGK, om optagelsesprøve, øvning og om at kombinere skole eller arbejde med at gå på MGK, og hvor musikken fylder rigtig meget i ens liv.

Hele turnéprogrammet kan ses på Sønderborg Musikskoles hjemmeside. Der er fri entré til alle koncerter.