Lykke og livskvalitet

Share on facebook

Vores religionshold i 2g og 3g har i dag været til en spændende fællestime med Hare Krishna-munken Gaura Nitai Das.

Eleverne har i undervisningen arbejdet med forskellige teorier om årsager til religiøsitet og med faser i en konverteringsproces. Således fagligt rustede lyttede de meget interesserede til Gauras beretning.

Han fortalte meget engageret om sin fortid og om, hvordan han som 12-årig dreng på en rejse til Egypten blev konfronteret med livets helt store spørgsmål og i en tidlig alder oplevede en stor eksistentiel krise – uden at kunne finde svar på de store gåder. ..

Efter et mere eller mindre almindeligt ungdomsliv med lidt udskejelser i København vendte hans interesse for livets mening tilbage.

Denne søgen kulminerede i et møde med en munk på Strøget i København, hvorefter han begyndte at besøge et tempel i Vanløse. Nu har han levet som munk i 10 år!

Inspireret af Østens filosofi, meditation og yoga lyder hans råd:

“Din lykke og livskvalitet kommer ikke til at afhænge af dine omstændigheder, men af ​​din bevidsthed”.

Det var et spændende indslag i religionsundervisningen, hvor vi netop arbejder med mange forskellige livsanskuelser.

Fællestimen var arrangeret af vores fællestimeudvalg, som består af både elever og lærere.