At slå bro

Som supplering til undervisningen i folkeskolens 7.-10. klasse, tilbyder Sønderborg Statsskole  naturvidenskabelige undervisningsforløb med forskellige fagkombinationer i fagene fysik, kemi, biologi og matematik.

Naturvidenskabsbroen

Statsskolen tilbyder forskellige temaforløb.
Undervisningen foregår på statsskolen, hvor vi kan udnytte vores laboratorier og give eleverne et nyt og spændende miljø at arbejde i.

Har du allerede et planlagt forløb, eller specielle ønsker, kan vi sammen planlægge et tilpasset forløb med undervisning eller forsøg der er til rådighed på Statsskolen.

KENDETEGN

Alle vores forløb er kendetegnet ved at tage udgangspunkt i forsøg, også i vores matematik forløb.

Forsøg er en central del af de naturvidensakbelige fag, og er med til at gøre forløbene mere spændende og aktuelle.

I et forløb arbejder vi naturligvis også med både teori og databehadling. Alle vores forløb tilpasses aktuelle undervisningsplaner og tidsrammer.

LABORATORIET

En fordel ved forløb her på skolen er, at vi kan udnytte vores laboratorie, og tilbyde eksperimentelt arbejde med udstyr der måske ikke normalt er til rådighed.

Statsskolen har et stort og moderne laboratoriemiljø, der indeholder alle de nødvendige faciliteter vi har brug for.

ELEV TIL ELEV

Vores forløb kan evt. gennemføres med vejledning fra vores 2. og 3.g-elever på de naturvidenskabelige studieretninger, Dette er en aktiv del af statsskolens talentpleje, hvor vi fremmer interessen for de naturvidenskabelige fag hos vores egne elever.

Biologi på kanotur
Erfaringerne viser, at undervisning med Statsskolens egne elever giver en øget motivation hos folkeskoleeleverne.

Forløb

Her kan du læse mere om de færdigesyede undervisningsforløb Statsskolen tilbyder.

Fødevarekemi

I forløbet kigges der på fedt i relation til sundhed. Vi undersøger fedtindhold og typer af fedtsyrer i fødevarer.
Kemi & Biologi
Kan det flyde?

I forløbet undersøges de fysiske begreber masse, volumen og densitet.
Fysik
Lineære skridt

I forløbet undersøges lineær funktioner og vækstmodeller med udgangspunkt i simple forsøg.
Lysets sammensætning

I forløbet undersøges Bohrs atommodel og hvordan den kan foklare lysets sammensætning.
Fysik

Vil du vide mere?

Man er altid velkommen til uforpligtende at forhøre sig om vores forløb, eller muligheden for at tilpasse et forløb.

Nikolaj D. Berg
Biologi

nb@statsskolen.dk

Rasmus Lamberts
Biologi & Kemi

rl@statsskolen.dk

John A. Kristiansen
Fysik & Matematik

jk@statsskolen.dk

Tilbudene indgår som en del af House of Science initiativet.