Når man bor i Sydslesvig

Informationer om at læse på Statsskolen, når man bor syd for grænsen.

Virtuelt infomøde om når man bor syd for grænsen

Hvordan er det at læse på Statsskolen når man bor syd for grænsen? På mødet kan du høre om mulighederne for at tage en STX- eller Hf-uddannelse på Sønderborg Statsskole og hvordan dette adskiller sig fra at tage en gymnasial uddannelse i Tyskland. Du modtager et link til mødet dagene inden mødet.
9. feb. kl.19:30

Overvejer du gymnasiet i Danmark?

Sønderborg Statsskole er byens største gymnasium med ca. 950 elever. Vi er placeret centralt, tæt på centrum og busstationen.

Du får stor valgfrihed og vi tilbyder en lang række studieretninger, fagpakker og valgfag, som du kan vælge imellem. Vi har desuden en lang række fritidsmuligheder, fester, samt sociale begivenheder, som f.eks. vores årlige romatch, musical eller musik Grand PriSSS aften.

Vi prioriterer elevinddragelse og igennem skolens mange udvalg, har du mulighed for at få indflydelse på f.eks. undervisningen og planlægningen af sociale arrangementer.

Tidligere elev Emil Christensen boede i Flensburg og læste på Statskolen. Emil blev STX student og var med på skolens rohold.

Tysk på et dansk gymnasium?

På Sønderborg Statsskole kan du tage både en STX-uddannelse (3-årig) eller en Hf-uddannelse (2-årig) og det er vigtigt, at du kan tale dansk.

Vi ser dog din to-sprogethed som en styrke og vil tilbyder derfor ”Turbo-tysk”, hvor du på STX-uddannelsen kan tage højt A-niveau (“Leistungskurs”) tysk på blot to år i stedet for tre år.

Optagelse

Du kan søge ind via optagelse.dk, hvis du har et dansk CPR-nummer. Læs mere om optagelse til STX eller Hf.

Du skal henvende dig på kommunens borgerservice for at få et dansk CPR-nummer.

Transport

Bus nummer 110 går direkte til Sønderborg Busstation. Herfra er der kun 2 minutters gang til skolen.

Vi hjælper desuden gerne med at etablere en kørselsordning, såfremt nogen har egen bil.

Bolig

Overvejer du at flytte til Sønderborg? Der er gode muligheder for en billig bolig i Sønderborg.

Du kan se listen over kollegieboliger her.

Du kan du læse om mulighederne for unge i Sønderborg (på dansk, tysk eller engelsk) her

S.U.

Det er muligt at modtage S.U. (statens uddannelsesstøtte), hvis du er over 18 år. Du kan søge S.U. her.
Vores administration hjælper dig gerne med ansøgningen.

Har du spørgsmål?

Vi har Åbent hus d. 11 feb. 2021, men du kan også besøge skolen på andre tidspunkter eller deltage i vores virtuelle informationsmøde d. 9. feb. 2021 kl.19:30.

Det er selvfølgelig også muligt at tale med en studievejleder. Se alle vores tilbud her.

Har du spørgsmål til det at være tysk på et dansk gymnasium er pædagogisk leder Lise Bruun Rasmussen klar til at tale med dig.

Book et møde

• Sønderborg Statsskole må gerne kontakte mig på min email.
  • Sønderborg Statsskole må gerne kontakte mig på min mobiltelefon.