Sønderborg Statsskole logo

Sønderborg Statsskole

Alment gymnasium og Hf

“…ikke at blæse hverdagsproblemer ud af proportioner…” 

Astrid har lært mig
Share on facebook

Espen Rudjord Nielsen er lektor i fysik og matematik på Sønderborg Statsskole. I fem år underviste han Astrid Siemens Lorenzen i fysik på Sønderborg Statsskole. 

I den seneste udgave af bladet ‘Gymnasieskolen’ fortæller Espen om hvilken betydning det har haft for ham at undervise Astrid: Astrid har lært mig ikke at blæse hverdagsproblemer ud af proportioner.” 

Det tog Astrid fem år at tage studentereksamen, fordi hun har cerebral parese (CP), eller spastisk lammelse. Astrid sidder af den grund i kørestol. 

Hun kan kun kommunikere med omverdenen og deltage i undervisning, fordi hun kan bruge øjnene og derigennem også en øjencomputer. Det var derfor, at hun havde brug for to år mere til at gennemføre uddannelsen. 

Astrid blev student fra Sønderborg Statsskole i juni 2020 med et snit på 12,3. 

I dag læser Astrid fysik på Københavns Universitet. 

Sønderborg Statsskole går ind for at alle unge skal have en uddannelse – også unge med handicap.

Det er muligt at læse artiklen på bladet ‘Gymnasieskolens’ hjemmeside – man skal selv bladre hen på side 36.

Du kan læse mere om Astrids historie i nyhedssektionen her på hjemmesiden: ‘Handicap får ikke lov at blive en forhindring’.

På vores website bruges cookies til at huske dine indstillinger og til at analysere vores trafik. Ved fortsat brug af hjemmesiden godkender du vores cookiepolitik.