Ny idrætshal

Sønderborg Statsskole bygger en ny idrætshal

Når idræt er i fokus

Eleverne på Statsskolen får topmoderne idrætsfaciliteter, når den nye idrætshal står færdig i løbet af sommeren 2022.

idraethal-before1283x500 idraethal-after1283x500

Alle elever på Statsskolen har idræt, og med den nye hal sikres de bedst mulige betingelser for en moderne idrætsundervisning. Hallen kommer derfor også til at indeholde en dansesal og et fitnessrum. Udenfor vil der desuden blive anlagt en kunststofbane.

Hallen bliver ikke kun et aktiv for Statsskolen men også for de lokale idrætsforeninger og for hele byen. Hallen får en kapacitet på 1600 mennesker og vil derfor også kunne bruges til meget andet end idræt.

Den nye idrætshal bliver placeret på det nuværende træningsareal ved Sønderborg Stadion.

Bæredygtigt byggeri

Det nye byggeri bliver et nyt samlingspunkt for Statsskolens elever, og skal udover idræt også bruges til meget andet.

De nye rammer kan for eksempel også anvendes til teaterforestillinger, fællessamlinger, dimission, foredrag, work shops og koncerter.

Hallen bliver således skabt til både moderne idrætsundervisning, men også til at kunne anvendes til moderne, virkelighedsnær og praksisnær undervisning generelt.

Der er tænkt bæredygtighed ind i byggeriet, hvor taget blandt andet bliver forsynet med solceller med batteri back-up. Dette gør, at bygningen bliver CO2-neutral, hvad angår belysningen.

Følg med i byggeriet

Første spadestik
Borgmester Erik Lauritzen er med til at tage første spadestik til Statsskolens nye idrætshal, der skal ligge på Ringriderpladsen i Sønderborg.
Vinter 2021
Fundering
Den grundlæggende fundering til idrætshallen går i gang.
Vinter 2021
Fundamentet etableres
Fundamentet støbes.
Gulvet
Gulvet til idrætshallen støbes med 125 tons beton.
Vægelementer
Montage elementer opstilles.
Byggeri
Byggeriet i fuld gang. (foto: J.O.Holm)
Glaspartier sættes i den nye idrætshal - marts 2022
Marts 2022
Glaspartier sættes i
Byggeriet begynder at tage form
Marts 2022
Kranse sættes på Idrætshal til rejsegilde
25. Marts 2022
Rejsegilde!
så kunne vi endelig holde rejsegilde!
25. Marts 2022
Hallen tager form
Den udvendige facade og kunstbane tager form.
August 2022
Gulvet er lagt!
Gulvet er lagt og det indvendige klargøres.
August 2022