Sønderborg Statsskole logo

Sønderborg Statsskole

Alment gymnasium og Hf

hf uniform fagpakke ikon

Uniform

En Hf-fagpakke er en studiepakke, der peger på en mulig fremtidig karrierevej og giver adgang til korte- og mellemlange videregående uddannelser.

Indhold

Fagpakken skal klæde dig på til et job i uniform og til et liv, hvor intense situationer kræver, at du er et hundrede procent klar. Hvor du skal tage ansvar for andre mennesker i farlige og livstruende situationer.

Redningsmedarbejdere i en krisesituation

At tage ansvar for andre menneskers liv og sikkerhed kræver både psykologisk indsigt, samt fokus på krop og fysik.

Du vil skulle arbejde med at forstå menneskers handlemønstre i tilspidsede situationer, arbejde med at forstå kroppens fysiske mekanismer og samtidigt skal du selv komme i god fysisk form.

Alle fagpakker har også projekt- og praktikforløb.

IDRÆT C

I faget idræt på C – niveau får du alsidige idrætslige oplevelser samt viden om kroppen og dens bevægelsesmuligheder. Der er bl.a. fokus på bevægelsesglæde og kropsbevidsthed og på idrættens funktion og betydning i samfundet.

Idræt fag ikon

IDRÆT B

I idræt B lærer du at kombinere praktiske erfaringer i diverse idrætsgrene med teoretisk og videnskabelig viden inden for træning og arbejdsfysiologi. Udover træning i tekniske og taktiske færdigheder i fx atletik og boldspil, lærer du også at udforme træningsprogrammer og får viden om idræt som et historisk og kulturelt fænomen.
Idræt fag ikon

PSYKOLOGI C

I psykologi C lærer du at analysere og reflektere over psykologiske forhold af både faglig og almen karakter. Du lærer om, hvordan mennesker sanser, tænker, lærer, føler, handler og udvikler sig universelt og under givne livsomstændigheder.

Psykologi fag ikon

VALGFAG

Du kan vælge blandt følgende valgfag:

C-niveau
 • Idræt C
 • Musik C
 • Billedkunst C

Dansk A

I dansk A udvikler du gennem tekstanalyse og tekstproduktion en kritisk og kreativ sans for sprog, kommunikation, litteratur og medier. Du lærer om både mundtlig og skriftlig fremstilling og får viden om skønlitteratur fra fortid og nutid og om kommunikation i moderne medier.
Dansk fag ikon

ENGELSK B

I engelsk B udvikler du dine færdigheder i at forstå og bruge det engelske sprog. Du lærer at tale og skrive på engelsk om almene og faglige emner, og du får en grundviden om historiske, kulturelle og samfundsmæssige forhold i Storbritannien og USA.
Engelsk fag ikon

KULTUR- OG SAMFUNDSGRUPPE

Faget indeholder en kombination af historie, religion og samfundsfag. Du får en forståelse af væsentlige elementer i den historiske udvikling, det moderne samfund, forskellige religioner samt kulturelle værdier og livsanskuelser.

Kultur og samfundsfagsgruppen ikon

MATEMATIK C

I matematik C lærer du at løse simple problemer med matematisk indhold. Matematik bygger på abstraktion og logisk tænkning, og du lærer fx at håndtere simple formler, modeller og ligninger.

Matematik fag ikon

NATURVIDENSKABELIGE FAGGRUPPE

Faget er tværfagligt og består af en kombination af biologi, geografi og kemi. Du får indsigt i naturvidenskabens metoder, og hvordan de bruges til at opnå forståelse af fænomener i naturen og af samspillet mellem mennesket og dets omgivelser.

Naturvidensakbelige fagruppe fag ikon

VALGFAG

Du skal vælge 2 valgfag på C-niveau eller ét fag på B-niveau

C-niveauB-niveau
 • Erhvervsøkonomi C
 • Filosofi C
 • Mediefag C
 • Informatik C

VALGFAG

Du skal vælge ét valgfag enten på C eller B-niveau:

C-niveauB-niveau
 • Erhvervsøkonomi C
 • Filodofi C
 • Mediefag C
 • Psykologi C
 • Informatik C
 • Idræt B
 • Biologi B
 • Samfundsfag B
På vores website bruges cookies til at huske dine indstillinger og til at analysere vores trafik. Ved fortsat brug af hjemmesiden godkender du vores cookiepolitik.