Sønderborg Statsskole logo

Sønderborg Statsskole

Alment gymnasium og Hf

hf business fagpakke ikon

Business

En Hf-fagpakke er en studiepakke, der peger på en mulig fremtidig karrierevej og giver adgang til korte- og mellemlange videregående uddannelser.

Indhold

Fagpakken er for dig, der overvejer at arbejde med handel, finans eller salg og marketing.

Fagpakken skal være med til at klæde dig på til en karriere inden for f.eks. handel, turisme, finans samt salg og marketing.

Turister foran et cruise skib
Du kan gå videre til uddannelser som f.eks. finansøkonom, markedsføringsøkonom, og administrationsbachelor.

Du arbejder med markedsføring, strategi, finansiering og innovation. Erhvervsøkonomi er case-baseret, og du vil skulle præge indholdet med dine egne forretningsideer.

Alle fagpakker har også projekt- og praktikforløb.

SAMFUNDSFAG B

I samfundsfag B får du indsigt i grundlæggende samfundsfaglige problemstillinger og beslutningsprocesser, og du opnår kendskab til enkle teorier og metoder. Du får bl.a. undervisning i at sammenligne og forklare sociale og kulturelle mønstre. Ligeledes får du viden om politiske og økonomiske retninger.

Samfundsfag ikon

ERHVERVSØKONOMI C

I erhvervsøkonomi C lærer du om virksomheders beslutninger og adfærd, og om de betingelser og muligheder der er for at etablere en virksomhed. Undervisningen beskæftiger sig med både de danske og de internationale forhold inden for etablering og udvikling af en virksomhed, og du får kendskab til bl.a. brancheanalyse og økonomi.
Erhversvøkonomi fag ikon

MATEMATIK C

I matematik C lærer du at løse simple problemer med matematisk indhold. Matematik bygger på abstraktion og logisk tænkning, og du lærer fx at håndtere simple formler, modeller og ligninger.

Matematik fag ikon

NATURVIDENSKABELIGE FAGGRUPPE

Faget er tværfagligt og består af en kombination af biologi, geografi og kemi. Du får indsigt i naturvidenskabens metoder, og hvordan de bruges til at opnå forståelse af fænomener i naturen og af samspillet mellem mennesket og dets omgivelser.

Naturvidensakbelige fagruppe fag ikon

VALGFAG

Du kan vælge blandt følgende valgfag:

C-niveau
 • Idræt C
 • Musik C
 • Billedkunst C

Dansk A

I dansk A udvikler du gennem tekstanalyse og tekstproduktion en kritisk og kreativ sans for sprog, kommunikation, litteratur og medier. Du lærer om både mundtlig og skriftlig fremstilling og får viden om skønlitteratur fra fortid og nutid og om kommunikation i moderne medier.
Dansk fag ikon

ENGELSK B

I engelsk B udvikler du dine færdigheder i at forstå og bruge det engelske sprog. Du lærer at tale og skrive på engelsk om almene og faglige emner, og du får en grundviden om historiske, kulturelle og samfundsmæssige forhold i Storbritannien og USA.
Engelsk fag ikon

KULTUR- OG SAMFUNDSGRUPPE

Faget indeholder en kombination af historie, religion og samfundsfag. Du får en forståelse af væsentlige elementer i den historiske udvikling, det moderne samfund, forskellige religioner samt kulturelle værdier og livsanskuelser.

Kultur og samfundsfagsgruppen ikon

VALGFAG

Du kan vælge blandt følgende valgfag:

C-niveau
 • Mediefag C
 • Psykologi C

VALGFAG

Du skal vælge ét valgfag enten på C eller B-niveau:

C-niveauB-niveau
 • Erhvervsøkonomi C
 • Mediefag C
 • Psykologi C
 • Idræt B
 • Biologi B
 • Samfundsfag B
På vores website bruges cookies til at huske dine indstillinger og til at analysere vores trafik. Ved fortsat brug af hjemmesiden godkender du vores cookiepolitik.