Sønderborg Statsskole logo

Sønderborg Statsskole

Alment gymnasium og Hf

Skolefodbold

Statsskolens drengehold har gennem de sidste små 10 år vundet regionsmesterskabet seks gange. Pigerne har vundet fem gange.

Landsturnering

Skolefodbold er en landsturnering for både drenge- og pigehold, som gymnasiernes idrætslærere arrangerer. Udtagelsen til skolefodbold sker typisk efter skoletid i løbet af september måned.

De senere år har Statsskolen, sammen med Alssund Gymnasiet, arrangeret både drenge- og pigestævnet i Region Syddanmark ved banerne ved SFS-Hallen i Sønderborg.

Her spiller holdene typisk indledende gruppespil med 4 hold i hver gruppe. Derefter er der semifinaler og finaler for de hold, der går videre fra gruppespillet. Vinderne af regionstævnet for går videre til Danmarksmesterskabet (DM).

Langkjær Gymnasium ved Århus afholder hvert år DM for pigefodbold. Skolen for drengeholdet, der vinder DM, er året efter vært for DM i drengefodbold.

Mesterskabet

Statsskolens drengehold har gennem de sidste små 10 år vundet regionsmesterskabet seks gange. Pigerne har vundet fem gange.

Vi mangler dog stadig at kunne kalde os Danmarksmestre. I 2012 får Statsskolen en flot 2. plads, så vi kæmper videre og satser på at det snart lykkes.

Skolefodbold er, ligesom stafetløbet, synligt på skolen, bl.a. i form af hædringen af holdene til morgensamlinger.

Der er ikke så mange, der har mulighed for at se fodboldkampene live, da de som regel bliver spillet uden for Sønderborg og i skoletiden.

Personalebillede

Vil du vide mere?

Haagen M. Dietz

På vores website bruges cookies til at huske dine indstillinger og til at analysere vores trafik. Ved fortsat brug af hjemmesiden godkender du vores cookiepolitik.