Eliteidræt

Få de bedste rammer for idræt på et højt niveau med en gymnasial uddannelse

På billedet ses tidligere Statsskoleelev og elitesvømmer Christopher Lentfer Kristiansen til OL kvalifikationsstævnet Danish Open.

Virtuelt infomøde om eliteidræt

Dyrker du idræt på højt niveau og vil gerne have en gymnasial uddannelse? På mødet vil Sønderborg Statsskoles idrætskoordinator Morten Knudsen fortælle om mulighederne for at kombinere din sport med at tage en STX-uddannelse. Du modtager et link til mødet dagene inden mødet.
23 feb. kl.19:30

Målgruppen

Målgruppen er både udøvere på det højeste niveau i Danmark og i laget lige under. Det er ikke et krav at være Team Danmark godkendt. Du skal brænde for din sport og bruge mange timer på den om ugen, samt have lyst til at være en del af et elitemiljø, både i skolen og i din klub.

Om du spiller fodbold, tennis, håndbold, svømmer, går til ridning eller noget helt sjette, er ikke vigtigt. Det er derimod vigtigt at du dyrker din sport på et højt niveau, og er seriøs, både omkring sporten og din skole.

Tidligere elev Andreas Wejs der spillede tennis på højt plan og tog en gymnasial uddannelse ved Sønderborg Statsskole.

For dig der er seriøs omkring din idræt

På Sønderborg Statsskole kan du kombinere din idræt med det at få en ungdomsuddannelse. Mange unge der både er seriøse omkring deres skole og deres sport (dual career), har svært ved at finde nok tid til begge dele.

På Sønderborg Statsskole får du de bedst mulige rammer for dette. Tilbuddet er udviklet i samarbejde med repræsentanter fra nogle af byens højtrangerende idrætsforeninger i Sønderborg Talentakademi og Sønderborg Kommune.

Hør Rune Overgaard Kristensen fortælle om udfordringerne ved at kombinere en gymnasial uddannelse, med at spille håndbold på et højt niveau.

Vores ordning

Tidligere elev Christine Holm Skylvad spillede golf på højt plan. Christine har vundet DM i slagsspil og var med på damelandsholdet.

• Vi samler alle eliteidrætsudøvere i én klasse i et treårigt STX-forløb
  • Du kommer til at gå i klasse med andre med samme mindset og udfordringer
  • Du kan vælge mellem to studieretninger: Biologi/kemi og Samfundsfag/engelsk
  • Der bliver mulighed for morgentræning to gange om ugen
  • Du kan frit anvende skolens træningsfaciliteter. Vores nye hal, fitnesscenter og kunststofbane står klar i 2021
  • Skolen tilbyder idrætsmentorer til at hjælpe med fysisk- og mental sparring
  • Du bliver mødt med fleksibilitet og forståelse for, at du er i en særlig situation på grund af din sport
  • Du får tilbud om faglig hjælp, tutorer samt mulighed for virtuel- og hybrid undervisning, når du er til samling eller på træningslejr.
  • Vi etablerer study-buddy-ordning, hvor I kan hjælpe hinanden – både med skole og træning
ELITE

Fitness

I 2021 åbner Sønderborg Statsskole nye idrætshal med moderne træningsfaciliteter, samt kunststofbane så du kan morgentræne, tage et hurtigt træningspas i en mellemtime eller træne lige efter skole.

Team Danmark og Sønderborg Talentakademi

Tilbuddet gælder også for dig der er Team Danmark godkendt. Her har du dog også mulighed for at tage din STX over fire år.

Har du spørgsmål til vores Team Danmark-ordning er du velkommen til at stille spørgsmål til vores studievejleder Rasmus Frost Lamberts.

Tilbuddet er udviklet i samarbejde med Sønderborg Talentakademi og kan naturligvis kombineres med et forløb her.

På billedet ses tidligere elev Marian Just Borsinski der var med på Statsskolens rohold. Marian havde Team Danmark godkendelse og roede på højt plan.

Ansøgning om optagelse på vores

Eliteidrætsordning

For at blive optaget på vores eliteidrætsordning, skal du opfylde de generelle betingelser for at komme ind på en STX-uddannelse. Du skal, som alle andre, søge ind via optagelse.dk. Læs mere om optagelse her.

Herudover skal du udfylde en ansøgning til vores eliteidrætsordning.

Den idrætslige godkendelse  er en forudsætning for optagelsen på Sønderborg Statsskole særlige eliteidrætsordning.

På billedet ses en af vores elever i gang med en laktattest. Ved at kende den aerobe og anaerobe kapacitet , kan træningszoner fastlægges mere præcist og gør dermed træningen mere specifik og målrettet.

Book et møde

• Sønderborg Statsskole må gerne kontakte mig på min email.
  • Sønderborg Statsskole må gerne kontakte mig på min mobiltelefon.
  • Hvem vil du tale med?

Dual career

Dual career/dobbeltkarriere er det udtryk, eksperterne bruger, når de taler om at tage en uddannelse samtidig med, at du koncentrerer dig om din idrætskarriere. Og de er ikke i tvivl om, at det ofte er de udøvere, der har et stærkt fokus på begge områder, der ender med en karriere på højeste idrætsmæssige plan. Dobbeltkarriere handler naturligvis om at have noget at falde tilbage på, men det handler i høj grad også om at optimere sit fokus.