Eliteidræt

Få de bedste rammer for at dyrke din sport på Statsskolen

På billedet ses tidligere Statsskoleelev og elitesvømmer Christopher Lentfer Kristiansen til OL kvalifikationsstævnet Danish Open. (foto:Jesper Nielsen)

Er det noget for dig?

Du skal brænde for din sport og bruge mange timer om ugen på den. Samtidig skal du have lyst til at være en del af et elitemiljø, både i skolen og i din klub.

Om du spiller fodbold, tennis, håndbold, svømmer, går til ridning eller noget helt sjette, er ikke vigtigt. Det er derimod vigtigt at du dyrker din sport på et højt niveau, og er seriøs, både omkring sporten og din skole.

Målgruppen  for eliteidrætstilbuddet er både udøvere på det højeste niveau og i lagene lige under. Det er ikke et krav at du er  Team Danmark godkendt.

Astrid Kastoft Rasmussen spiller i Sønderborg Volleyball klub. Astrid spiller samtidig også på u17 landsholdet i Volleyball og er en del af eliteidrætsordningen på Statsskolen. (c) Billedet er brugt med tilladelse fra Astrid Kastoft Rasmussen og er taget af Eventmedia.

For dig der er seriøs omkring din idræt

På Sønderborg Statsskole kan du kombinere din idræt med det at få en gymnasieuddannelse.

Mange unge der både er seriøse omkring deres skole og deres sport (dual career) har svært ved at finde nok tid til begge dele.

På Sønderborg Statsskole får du de bedst mulige rammer for dette.

Vores tilbud er udviklet i samarbejde med repræsentanter fra nogle af byens højtrangerende idrætsforeninger, Sønderborg Talentakademi og Sønderborg Kommune.

Statsskolen er desuden med i netværket Danske Eliteidrætsgymnasier, som arbejder på at sikre eliteidrætsudøvere de bedste vilkår for at få en gymnasial uddannelse og er udvalgt som Team Danmark uddannelsespartner 2022-2024.

Hør eliteidrætselev Carolina Krag Bech Olsen fortælle om mountainbiking på højt plan.

Vores ordning

Sune Gjelstrup Christiansen. Sune spiller vandpolo på højeste niveau i Tommerup på Fyn. Herudover er han på  u-17 landsholdet. De to frimoduler om morgenen giver Sune mulighed for restitution.

• Du kan vælge Idræt på B-niveau.
  • Du kommer til at gå i klasse med andre med samme mindset - vi samler jer i én eller to klasser
  • Du kan vælge mellem to studieretninger: Biologi/kemi og Samfundsfag/engelsk
  • Du har mulighed for morgentræning to gange om ugen - De to moduler kan også bruges til restitution eller lektielæsning
  • Du kan frit anvende skolens træningsfaciliteter. Vores nye hal, fitnesscenter og kunststofbane står klar i 2022
  • Skolen tilbyder idrætsmentorer til at hjælpe dig med at balancere skole og sport
  • Du bliver mødt med fleksibilitet og forståelse for, at du er i en særlig situation på grund af din sport
  • Du får tilbud om faglig hjælp, tutorer samt mulighed for virtuel- og hybrid undervisning, når du er til samling eller på træningslejr.
  • Vi etablerer study-buddy-ordning, hvor I kan hjælpe hinanden – både med skole og træning
ELITE
Andreas Wejs
Tennis

Tidligere elev Andreas Wejs der spillede tennis på højt plan og tog en gymnasial uddannelse ved Sønderborg Statsskole.

Christine Holm Skylvad
Golf

Tidligere elev Christine Holm Skylvad spillede golf på højt plan. Christine har vundet DM i slagsspil og var med på damelandsholdet.

Frederik Meilandt
Fodbold

Frederik Meilandt er en del af eliteidrætsordningen på Statsskolen. Frederik er målmand og spiller for FC Sønderborg.

Marian Just Borsinski
Roning

Tidligere elev Marian Just Borsinski var med på Statsskolens rohold. Marian havde Team Danmark godkendelse og roede på højt plan.

Statsskolen får byens mest moderne idrætsfasciliteter

I 2022 åbner Sønderborg Statsskole nye idrætshal med moderne fitnessrum, dansehal, samt kunststofbane så du kan morgentræne, tage et hurtigt træningspas i en mellemtime eller træne lige efter skole.

idraethal-before1283x500 idraethal-after1283x500

Team Danmark og Sønderborg Talentakademi

Tilbuddet gælder også for dig der er Team Danmark godkendt. Her har du også mulighed for at tage din STX over fire år.

Sønderborg Statsskole er udvalgt som Team Danmark Uddannelsespartner 2022-2024, som det eneste gymnasium i Sønderborg.

Har du spørgsmål til vores Team Danmark-ordning er du velkommen til at skrive til vores studievejleder Rasmus Frost Lamberts.

Statsskolens eliteidrætsstilbud er udviklet i samarbejde med Sønderbog Talentakademi.

Hvis du er en del af STA, eller ønsker at blive det, kan du naturligvis kombinere dette med vores eliteidrætstilbud.

Carolina Krag Bech Olsen en del af eliteidrætsordningen på Statsskolen. Carolina er Team Danmark-elev og er DM-vinder i mountain-bike for u-17.

På billedet ses en af vores elever i gang med en laktattest. Ved at kende den aerobe og anaerobe kapacitet , kan træningszoner fastlægges mere præcist og gør dermed træningen mere specifik og målrettet.

Ansøgning om optagelse på vores

Eliteidrætsordning

For at blive optaget på vores eliteidrætsordning, skal du opfylde de generelle betingelser for at komme ind på en STX-uddannelse. Du skal, som alle andre, søge ind via optagelse.dk. Læs mere om optagelse her.

Herudover skal du udfylde en ansøgning til vores eliteidrætsordning. Deadline for ansøgningen til eliteidrætsordningen er den 28/2 2022 kl. 16.00.

Den idrætslige godkendelse  er en forudsætning for optagelsen på Sønderborg Statsskole særlige eliteidrætsordning.

Kongevej 37
6400 Sønderborg

Følg os

instagram@statsskolen.dk
#sønderborgstatsskole

19-05-2022

Dual career

Dual career/dobbeltkarriere er det udtryk, eksperterne bruger, når de taler om at tage en uddannelse samtidig med, at du koncentrerer dig om din idrætskarriere. Og de er ikke i tvivl om, at det ofte er de udøvere, der har et stærkt fokus på begge områder, der ender med en karriere på højeste idrætsmæssige plan. Dobbeltkarriere handler naturligvis om at have noget at falde tilbage på, men det handler i høj grad også om at optimere sit fokus.