STUDIEVEJLEDNING

Har du brug for vejledning om uddannelserne på Sønderborg Statsskole? Eller har du brug for at tale med en, der vil lytte og vejlede dig, hvis du har fået problemer? Så er du velkommen til at kontakte en af Statsskolens studievejledere. Du kan finde deres kontaktinformationer her på siden.

STUDIEVEJLEDNING TIL ELEVER

Udfordringerne, du står med, kan være meget forskellige.

Studievejlederen vil gerne tale med dig og forsøge at hjælpe dig videre.

Du er velkommen til at kontakte studievejlederne, eller blot møde op i studievejledningen.

F.A.Q

Har studievejledningen tavshedspligt?

Ja. Medmindre andet er aftalt, så har studievejlederen tavshedspligt overfor alle

Taler klassens lærere sammen om klassen?

Sammen med studievejlederen, gennemgår klassens lærer jævntligt den overordnede studiemæssige fremgang for både klassen, og den enkelte elev.

Kan jeg få hjælp til eksamensangst?

Ja. Studievejlderne tilbyder kurser i at håndtere eksamensangst.

Hvor mange STX eksamener er der?

Der er ialt 8 STX eksamener og 1 studieretningsprojekt (SRP). Efter 2.g skal man have været til minimum 1 eksamen. Man aflægger minimum 3 skriftlige og minimum 3 mundtlige prøver. Man kommer altid op i A-niveau fag, enten mundltigt, skriftligt eller begge.

Kan jeg få lektiehjælp?

Ja. Vi har et kompetent hold tutorer bestående af ældre elever der er klar til at hjælpe dig – efter aftale.

Kan jeg have et job ved siden af studiet?

Vi betragter det at gå i skole som et fultidsjob. Vi anbefaler derfor at man maks har 8 timers erhvervsarbejde om ugen.

Er der eksamen efter 1. studieår?

Ja. Er du på HF studiet, er der eksamen efter hvert semester. For STX studiet er der afsluttende STX eksamen i AlmenSprogforståelse (AP) og Naturvidensakbeligt grundforløb (NV).

Studievejlederen har tavshedspligt.

Eksamensråd

STUDIEVEJLEDERNE

klik billederne for at se kontortider.

tl@statsskolen.dk

2a 2x Grf.5 Grf.6