Sønderborg Statsskole logo

Sønderborg Statsskole

Alment gymnasium og Hf

Diplomer til Forskerspirerne

Fire elever modtager diplom

 

Endnu en gruppe engagerede elever på Statsskolen med en forsker i maven har fået afprøvet forskerdrømmene.

Caroline Wiinholt (3k), Clara Elisabeth Blønd Vestergaard (3m), Stine Quorp Kristensen (3x) og Elin Nielsen Tychsen (3f) har deltaget i talentprogrammet Projekt Forskerspirer ved Københavns Universitet.

Forskerspirer er en mulighed for gymnasieelever i 2.g og 3.g samt hf-elever for at arbejde professionelt, systematisk og videnskabeligt med et emne de brænder for.

Sammen med gymnasieelever fra hele landet modtog de fire lokale ”Forskerspirer” fra Sønderborg Statsskole undervisning i videnskabelig skrivning og metode på universitetet. De fire forskerspirer fik desuden sparring med universitetslærere om deres projekter. I år har dog været et lidt specielt år, da meget af undervisningen og sparringen med universiteterne og elever fra andre gymnasier, er foregået virtuelt.

For at blive en del af Projekt Forskerspirer, skal man være i besiddelse af en faglig nysgerrighed, være meget selvstændig samt naturligvis blive udtaget til forløbet.

Eleverne formulerer selv deres projekter, som kan ligge inden for alle videnskabelige områder. I år har projekterne handlet om så forskellige ting som ”Fængsel, fodbold og frihed”, ”Læringsrummets indretning”, ”Dosering af psilocybin mod moderat til svær depression” samt ”Søvn og motivation”.

Forskerspirer er en del af Sønderborg Statsskoles talentprogram, som blandt andet også involverer deltagelse i Akademiet for talentfulde unge og DM i Science.

De fire elever fik torsdag den 29/4 overrakt deres diplomer af rektor Ove Kamp Hansen.

Fire elever modtager diplom fra rektor

Foto: John Kristiansen

På vores website bruges cookies til at huske dine indstillinger og til at analysere vores trafik. Ved fortsat brug af hjemmesiden godkender du vores cookiepolitik.