Sønderborg Statsskole logo

Sønderborg Statsskole

Alment gymnasium og Hf

Den daglige idrætsundervisning får topmoderne rammer på Sønderborg Statsskole

Spadestik
Share on facebook

Første spadestik til Sønderborg Statsskoles nye idrætshal, der skal ligge på Ringriderpladsen i Sønderborg, blev taget fredag d. 22. januar 2021På grund af restriktionerne var det kun en mindre forsamling, der havde mulighed for at deltage. På trods af dette var der begejstring over byggeprojektet hos alle deltagere. Foruden rektor, Ole Kamp Hansen, deltog borgmester Erik Lauritzen, idrætslærer Morten Knudsen og håndboldspiller Rune Sørensen.

Ole Kamp Hansen, rektor for Sønderborg Statsskole: 

På Sønderborg Statsskole fokuserer vi på idræt. Det er et fag som alle har, eller kan vælge. Det er et stort, men naturligt skridt for os nu at investere i at bygget denne hal. Her kan vi skabe topmoderne forhold for den daglige idrætsundervisning. 

Fra august 2021 tilbyder vi, som noget nyt, eliteidræt på stx. Vi er også så heldige at vi allerede har elever, der er er tilknyttet Team Danmark og Sønderborg Talent Akademi. Det er vi meget stolte af. Begge dele er endnu en grund til at bygge en ny hal; at vi kan tilbyde disse talentfulde elever optimale træningsfaciliteter. 

Vi har været utroligt glade for det gode samarbejde, der har været med Sønderborg Kommune, Ringridderne og FC Sønderborg. Vi har sammen kunne se perspektiver i at en hal kunne give muligheder for indendørsaktiviteter. Det er noget, der kan komme os alle til gode. 

Borgmester Erik Lauritzen:  

Jeg er glad for at være med her i dag for at tage det første spadestik.  

Ringriderpladsen er en del af byens og kommunes hjerte. Listen over alle de gode ting, der sker her i løbet af et år, er lang – sport og konkurrencer, musik og teater, er bare nogle af dem. Sønderborg Statsskoles nye hal vil føje uddannelse for både stx- og hf-elever til den liste. Det er et flot bidrag.  

Det er vigtigt at vi i fællesskab trækker uddannelser til Sønderborg kommune, og at de uddannelser, der er her, har så gode rammer som muligt. Derfor er jeg glad for at Sønderborg Statsskole nu får mulighed for at re rammerne for skolens arbejde endnu bedre. Jeg glæder mig også over, at det kan skabe nye muligheder for byens idrætsforeninger.  

Idrætslærer Morten Knudsen:  

Hallen kommer til at være en gave for skolens idrætsundervisning. Rammerne er så vide, at vi kan kaste os ud i rigtig mange forskellige idrætsformer og dyrke mange forskellige former for træning.  

Rune Overlund Sørensen, håndboldspiller:  

Jeg dyrker idræt på eliteniveau. Når du gør det, så betyder det enormt meget at rammerne for sporten er gode. Jeg er sikker på at den nye hal vil give førsteklasses rammer for eliteidrætten på Sønderborg Statsskole. 

Den nye hal forventes at være i brug i 2022. 

 

På vores website bruges cookies til at huske dine indstillinger og til at analysere vores trafik. Ved fortsat brug af hjemmesiden godkender du vores cookiepolitik.