Forskerspirer

Statsskolen investerer ressourcer i Forskerspirer, fordi det giver udvalgte elever mulighed for at blive klogere på et fagligt emne og få inspiration fra universitetseksperter.

HVAD DET HANDLER OM

På Statsskolen er det muligt for elever med ’stort fagligt overskud’ fra 2.g, eller 1.hf at deltage i Projekt Forskerspirer.

Forskerspirer er en landsdækkende konkurrence, som København og Århus Universiteter afvikler hvert år.

Formålet er, at elever selv udarbejder et forslag til et forskningsprojekt. Der er ikke nogen begrænsning på emnet, så det kan være inden for alle de faglige områder (humaniora, naturvidenskab, samfundsvidenskab og sundhedsvidenskab).

INDHOLD

Bliver elever udtaget til forløbet, så bliver de samtidigt inviteret til et møde på både Københavns – og Århus Universitet. Her vil eleverne overvære oplæg og møde vejledere, der vil kommentere og diskutere deres projektforslag med dem.

Projekt Forskerspirer har også en social dimension, der giver eleverne mulighed for at blive beriget af mødet med unge fra andre dele af landet.

PRÆMIEN

I oktober afleverer eleverne deres projektforslag (synopsis). Dette bliver bedømt af en dommerkomité.

Der bliver kåret en vinder inden for hvert af de fire fakulteter, humaniora, naturvidenskab, samfundsvidenskab og sundhedsvidenskab.

Førstepladsen bliver belønnet med kr. 20.000, der skal bruges til at gennemføre elevens projekt og det er enten undervisnings-, eller uddannelsesministeren, der overrækker prisen i december måned.

SEJR FOR SØNDERBORG STATSSKOLES ELEVER I 2019

I efteråret 2019 bliver 12 elever fra hele landet nomineret til finalen. Tre af eleverne kommer fra Sønderborg Statsskole. D. 26. november bliver det offentliggjort, at Maria B. Gaarde fra 3.c og Kristine Due Hammershøy fra 3.u vinder førstepladserne i henholdsvis samfundsvidenskab og naturvidenskab. Liv R. Juhl fra 3.c er den tredje elev, der deltager med et projekt om indskolingselevers brug af sønderjysk. Læs mere om de tre i nyhedssektionen.

Billedet ovenfor er fra Københavns Universitets Festsal d. 26. november 2019, hvor årets vindere bliver kåret. Det er Maria (3.c) yderst til venstre. Kristine (3.u) er nummer to fra højre.

Vil du vide mere?

Espen Nielsen