Forskerspirer

Statsskolen investerer ressourcer i Forskerspirer, fordi det giver udvalgte elever en god mulighed for at blive en del klogere på et givent fagligt emne og få værdifuld inspiration fra universitetseksperter.

HVAD DET HANDLER OM

På Statsskolen er det muligt for elever med ’stort fagligt overskud’ fra 2.g, eller 1.hf at deltage i Projekt Forskerspirer.

Forskerspirer er en landsdækkende konkurrence, som København og Århus Universiteter afvikler hvert år.

Formålet er, at elever selv udarbejder et forslag til et forskningsprojekt. Der er ikke nogen begrænsning på emnet, så det kan være inden for alle de faglige områder (humaniora, naturvidenskab, samfundsvidenskab og sundhedsvidenskab).

INDHOLD

Bliver elever udtaget til forløbet, så bliver de samtidigt inviteret til et møde på både Københavns – og Århus Universitet. Her vil eleverne overvære oplæg og møde vejledere, der vil kommentere og diskutere deres projektforslag med dem.

Projekt Forskerspirer har også en social dimension, der giver eleverne mulighed for at blive beriget af mødet med unge fra andre dele af landet.

PRÆMIEN

I oktober afleverer eleverne deres projektforslag (synopsis). Dette bliver bedømt af en dommerkomité.

Der bliver kåret en vinder inden for hvert af de fire fakulteter, humaniora, naturvidenskab, samfundsvidenskab og sundhedsvidenskab.

Førstepladsen bliver belønnet med kr. 20.000, der skal bruges til at gennemføre elevens projekt og det er enten undervisnings-, eller uddannelsesministeren, der overrækker prisen i december måned.

forskerspirer-400X400

Forskerspirer er en landsdækkende konkurrence, afviklet af København og Århus Universitet, hvor elever selv udarbejder forslag til et forskningsprojekt.

Vil du vide mere?

Kontakt Espen Nielsen