Sønderborg Statsskole logo

Sønderborg Statsskole

Alment gymnasium og Hf

DM i Science

DM i Science er del af en fælleseuropæisk science-konkurrence som Statsskolen deltager i.

Hvad det handler om

DM i Science er en årlig begivenhed, som foregår sidst i januar. Konkurrencen er organiseret af European Union Science Olympiad (EUSO) og er primært rettet mod de naturvidenskabelige studieretninger.

Hver ungdomsuddannelse inviteres til at deltage med ét hold bestående af tre elever. Disse elever skal være i gang med deres først år på ungdomsuddannelsen og må den 31. december ikke være fyldt 17 år.

Begivenheden foregår samtidigt flere steder i Danmark med de samme opgaver. I Sønderjylland har Kolding de sidste mange år været vært for arrangementet.

Hvad man oplever

DM i Science er en konkurrence, hvor de deltagende hold dyster i nogle eksperimentelle og teoretiske opgaver i fysik, kemi og biologi.

Elevernes besvarelser bedømmes centralt og tildeles point. De bedste ca. 10 hold på landsplan går videre til en finale, som foregår på Sorø Akademi.

Vinderholdet herfra går videre til den internationale konkurrence.

Statsskolen har deltaget i DM i Science siden januar 2017. Det er indtil videre ikke blevet til deltagelse i landsfinalen, men det arbejder vi på at forandre. Vore elever syntes ikke desto mindre, at det er sjovt, spændende og lærerigt at være med.

Personalebillede

Vil du vide mere?

Espen Nielsen

På vores website bruges cookies til at huske dine indstillinger og til at analysere vores trafik. Ved fortsat brug af hjemmesiden godkender du vores cookiepolitik.