Sønderborg Statsskole logo

Sønderborg Statsskole

Alment gymnasium og Hf

Akademiet for Talenfulde Unge (ATU)

ATU giver fagligt dygtige elever chancen for at blive endnu dygtigere til det område, der optager dem mest.

På billedet ses ATU-holdet 2020. Tillykke til Katrine F. Møller (3.x), Tommi N. K. Tofthøj (3.u), Søren J. Smedegaard (3.e), Ditte M. Wendelboe (3.u) og Amalie Elze (3.u), der har gennemført ATU-2020.

Hvad det handler om

Deltagerne er tilknyttet programmet i to år fra midten af 1.g. frem til midten af 3.g.

Vidensentusiaster’ får faglige udfordringer på ATU, som det sjældent er muligt at få i løbet af en normal skoledag.

Deltagerne oplever en række forelæsninger og deltager aktivt i faglige workshops inden for både samfunds-, human- og naturvidenskabelige fagområder.

Det handler også om at give eleverne mulighed for socialt samvær med ligesindede og det finder bl.a. sted på en uges akademisk camp i løbet af sommerferien.

Hvordan man bliver optaget

Eleverne skal selv skrive en ansøgning om at blive optaget på Akademiet. Det er rektor, der indstiller elever til Akademiet.

Hvem er talenterne?

Talenterne er gymnasielever, der følger Akademiet samtidig med at de gennemfører en treårig gymnasieuddannelse. Talenterne er udvalgt i 1.g på baggrund af bl.a. deres faglige evner og potentiale og deres villighed til at bruge fritiden på at studere.

Fra Akademiets formålsparagraf:

icon-quote-left…at inspirere og udfordre deltagerne fagligt samt at forberede dem på en akademisk karriere… …Akademiet samarbejder med både videregående uddannelser og erhvervslivet der giver deltagerne mulighed for at møde nogle af landets fremmeste forskere og mest innovative virksomheder…icon-quote-right
Personalebillede

Vil du vide mere?

Nikolaj D. Berg

Kontakt

Sønderborg Statsskole
Kongevej 37
6400 Sønderborg

EAN: 5798000558274
CVR: 29553874

Følg os

instagram@statsskolen.dk
#sønderborgstatsskole

Sønderborg Statsskole
18-01-2022
På vores website bruges cookies til at huske dine indstillinger og til at analysere vores trafik. Ved fortsat brug af hjemmesiden godkender du vores cookiepolitik.