Akademiet for Talenfulde Unge (ATU)

ATU giver fagligt dygtige elever chancen for at blive endnu dygtigere til det område, der optager dem mest.

På billedet ses ATU-holdet 2022. Tillykke til Anne Thisgaard 3U, Nicholas L. Kristiansen 3W, Jens P. Gammelgård 3B,William V. Lüders 3U og  Anne Elvira Dinesen 3W.

Hvad det handler om

Akademiet for Talentfulde Unge (ATU) er et unikt toårigt diplomforløb for Statsskolens fagligt dygtigste og talentfulde elever. Her mødes ligesindede i et entusiastisk fagligt fællesskab. Fælles for dem alle er, at de har delt den samme begejstring for at lære nyt, udfordre sig selv og prøve kræfter med de forskellige akademiske discipliner.

Deltagerne er tilknyttet programmet i to år fra midten af 1.g. frem til midten af 3.g.

Diplomforløbet har byder på mange obligatoriske seminarer, en summer camp og et væld af valgfri aktiviteter, der tilsammen blandt andet præsenterer eleverne for interessante og relevante forelæsninger og workshops med inspirerende input fra omverdenen, indsigt i både uddannelse – og karriemuligheder gennem virksomhedsbesøg i Syddanmark, internationale camps med universitetsbesøg i f.eks. Cambridge, Oxford og London samt Model United Nations-konferencer.

Hvordan man bliver optaget

For at blive optaget på ATU skal eleverne skrive en motiveret ansøgning samt et essay om deres syn på videnskab. Deltagerne på ATU er kendetegnede ved stor motivation, læringslystne og tværfagligt akademisk interesse. Det er rektor, der indstiller elever til Akademiet.

Hvem er talenterne?

Talenterne er elever, der følger ATU samtidig med at de gennemfører en treårig gymnasieuddannelse. Talenterne er udvalgt i 1.g på baggrund af bl.a. deres faglige evner og potentiale og deres villighed til at bruge fritiden på at studere.

ATU | Syd er et samarbejdsprogram mellem gymnasierne – STX, HTX, HHX og IB – i Region Syddanmark, Syddansk Universitet samt en række førende virksomheder og andre akademiske aktører i regionen.

Personalebillede

Vil du vide mere?