EU projekt 2imprezs

Hvor meget energi bruger din skole? Hvor meget energi bruger du selv? Hvordan kan energi bruges mere effektivt?

ELEVER OG INGENIØRER

Fra foråret 2018 er Statsskolen involveret i et EU-projekt sammen med Mads Clausen Instituttet, Syddansk Universitet (SDU), der holder til på Alsion i Sønderborg. Formålet med 2IMPREZS-projektet er, at påvirke skoler til at blive mere energieffektive. Hensigten er, at udfordre elever til at ændre deres energiadfærd.

Forandringen skal ske gennem workshops og konkurrencer, der går ud på at få skolen til at undersøge energieffektive løsninger – og f.eks. blive energirenoveret.

Ingeniørstuderende fra SDU underviser Statsskolens elever i samspil med Statsskolens lærere. Forskellige 2.g klasser deltager i projektet.

ENERGIOPTIMERING

SDU bidrager til projektet med forskning i smart energy applications, solceller og business models. SDU skal også udvikle en fysisk model (IEODM – Interactive Energy Optimization Demo Model).

Modellen kan elever og beslutningstagere bruge til at danne sig et overblik over mulige energiforbedrende initiativer, samt potentielle udgifter og investeringsmuligheder.

Efter endt evaluering skal projektet udbredes til gymnasierne i resten af Region Syddanmark.

På samme måde er tanken, at repræsentanter fra projektet kan komme til Sønderborg og se de løsninger, der allerede er her.

PROJKETPARTNERE

• IOK – Intermunicipal Organisation for the Campine Region (lead partner) Belgium
  • IGEMO, Intermunicipal Organisation for the Area of Malines and surroundings, Belgium
  • Province of Antwerp, Belgium
  • The European Institute for Innovation, Germany
  • Southend-on-Sea Borough Council, United-Kingdom
  • Energy Challenge – The Netherlands
  • House of Science – Denmark
  • SDU – Mads Clausen Institute – Denmark

Sønderborg Statsskole er den første gymnasieskole, der deltager som ’case-skole’ i den danske del af projekt 2IMPREZS.

Statsskolens rolle er, at være med til at afprøve ideerne.

Vil du vide mere?

Espen Nielsen