Åbent hus

Opdag livet på Sønderborg Statsskole

Sorry, your browser does not support inline SVG.

Vi står klar med vores live-chat til at besvare dine spørgsmål.

Bliv en del af livet

Vores Åbent hus har altid åbent!

Vi har glædet os til at se dig og har produceret en masse gode videoer, som kan vise dig, hvordan det er at være elev på Statsskolen.

Gå på opdagelse i videoerne, som alle er med til at give dig et indtryk af hvem vi er, vores STX- og Hf-uddannelser og det unikke sociale liv på skolen. Et liv, som du kan blive en del af!

Lad os mødes

Der kan være mange spørgsmål når man skal vælge en ny uddannelse. Du kan altid få en videosamtale med en studievejleder eller en af vores elever. Vi vil meget gerne hjælpe jer med jeres spørgsmål og fortælle jer mere om skolen.

Hvorfor Statsskolen?

Fordi vi på Sønderborg Statsskole møder dig hvor du er, fagligt, personligt og socialt, og vi insisterer på at flytte dig i den tid, du er hos os.

En STX eller en Hf eksamen handler ikke kun om det faglige. Det handler lige så meget om, at du skal være ordentligt klædt på til at komme videre i livet.

Få at vide hvad vores mål for dig er på Statsskolen.

Hvem vi er

Et skoleår i billeder

Den 2-årige Hf

Den direkte vej med en næsten lektiefri ungdomsuddannelse

Få mere at vide! Se vores forskellige fagpakker

Hvordan er Hf på Stats? Lea og Patrik fortæller om fagpakker, praktikforløb og alt det særlige ved Hf.

På Statsskolen har vi fokus på din trivsel. Hf-studievejleder Kennet Larsen forklarer om introforløb, faste grupper, studiehjælp og fælleskabet.

Mød Theis, som skiftede fra STX til Hf. Hf er også for dig, der ikke har taget den direkte vej.

Hvad kan du med en Hf?

Ny idrætshal

På Statsskolen er idræt for alle!

I december 2021 slår vi dørene op til vores nye idrætshal, dansesal og fitnessrum.

Rektor fortæller om de nye fantastiske muligheder hallen giver for idræt for alle skolens elever.

De nye faciliteter vil også danne moderne rammer for vores nye eliteidrætstilbud.

Rektor fortæller om den nye idrætshal.

STX på Statsskolen

Den 3-årige STX uddannelse på Statsskolen åbner verden for dig.

Vil du vide mere? Se vores 13 forskellige studieretninger og afprøv dine muligheder med vores “studieretningsvælger”

Elvira og Christopher fortæller om, hvad du kan forvente når du starter på STX.

Hvad er særligt ved STX på Statsskolen? STX-studievejleder Tina Lydiksen forklarer om nye fag, grundforløb, studieretninger og alt det særlige ved STX.

Find din vej! Rektor Ole Kamp Hansen forklarer om mulighederne med en STX.

Det store fællesskab på byens gymnasium

Fra en tid hvor man fik et “par på hovedet”, til studieture som en forlænget familieferie og til fester der startede på “spritbådene”.

Lad vores tidligere elever fortælle, hvordan de har oplevet statsskolen.

Tidligere elever fortæller om deres skoletid.

På Statsskolen er der
plads til alle