Sønderborg Statsskole logo

Sønderborg Statsskole

Alment gymnasium og Hf

3 nominerede elever til Forskerspirer-konkurrence er fra Sønderborg Statsskole

Forskerspirer er en landsdækkende konkurrence, som København og Århus Universiteter afvikler hvert år for gymnasie- og HF-elever. Fra Sønderborg Statsskole er der fem elever, der har deltaget. Elever skal selv udarbejde et forslag til et forskningsprojekt.  

12 elever fra hele landet har fået deres projekt nomineret til den afsluttende konkurrence, der finder sted den 26. november 2019 på Københavns Universitet. Af disse 12 kommer tre elever fra Sønderborg Statsskole. Her fortæller de tre nominerede elever fra Sønderborg Statsskole om deres projekter, hvor emnerne spænder vidt:  

Kristine Due Hammershøy, 3.u: ”Jeg vil undersøge om man kan hæmme GRTH-enzymet, som er en del af sædproduktionen, så man senere kan udvikle en p-pille til mænd.” 

Maria B. Gaarde, 3.c:  ”Mit projekt, ’Placebosøvn’, undersøger, om det er muligt at påvirke menneskers søvnoplevelse ved at fortælle dem, at de er blevet målt til at have sovet godt eller ringe.” 

Liv Richelsen Juhl, 3.c: ”Jeg undersøger indskolingselevers brug af sønderjysk, fordi vi ofte ser en ændring i brug af dialekt i denne alder. Jeg vil bl.a. forske i om man kan få indskolingselever til at bruge sønderjysk mere, og om man så kan bruge denne viden indenfor dialektforskning.” 

Rektor på Sønderborg Statsskole, Ole Kamp Hansen: Jeg er stolt over at tre af vores elever er blevet så flot placeret i en national konkurrence. På Sønderborg Statsskole investerer vi i at give særligt dygtige og initiativrige elever en mulighed for at få ekstra faglige udfordringer.  

Jeg synes de meget forskellige emner også er et godt billede på den brede pallette af fag og forskellige studieretninger, som vi tilbyder på Sønderborg Statsskole: Det er lige fra naturvidenskab over samfundsfag til sprog. F.eks. har vi, som noget nyt, netop lanceret en ’super-sproglig’ studieretning med spansk, engelsk og latin. Vi har også en studieretning med musik.” 

På vores website bruges cookies til at huske dine indstillinger og til at analysere vores trafik. Ved fortsat brug af hjemmesiden godkender du vores cookiepolitik.