Talenter dimitterer

Akademiet for Talentfulde Unge er et toårigt forløb til særligt akademisk talentfulde og motiverede gymnasieelever. Torsdag den 18. januar var der i Kolding dimission for de unge talenter fra årgang 2015. Sønderborg Statsskole ønsker et stort tillykke til Christine (3c), Jakob (3c), Mathias (3x), Nanna (3k) og Victor (3d) fra årgang 2015.

Hvad laver man på Akademiet?
Akademiet for Talentfulde Unge (ATU) et forløb, der giver fagligt dygtige elever chancen for at blive endnu dygtigere til det område, der optager dem mest og lære nye faglige områder at kende. Deltagerne er tilknyttet programmet i to år fra midten af 1.g. frem til midten af 3.g.

På Akademiets hjemmeside forklarer, at formål er

’.. at inspirere og udfordre deltagerne fagligt samt at forberede dem på en akademisk karriere. Undervejs oplever deltagerne en række forelæsninger og deltager aktivt i faglige workshops inden for både samfunds-, human- og naturvidenskabelige fagområder…’. Akademiet samarbejder ’… med både videregående uddannelser og erhvervslivet…’ og det ’…giver deltagerne mulighed for at møde nogle af landets fremmeste forskere og mest innovative virksomheder…’

Vidensentusiaster’ får faglige udfordringer på ATU, som det sjældent er muligt at få i løbet af en normal skoledag. Det handler også om at give eleverne mulighed for socialt samvær med ligesindede og det finder bl.a. sted på en uges akademisk camp i løbet af sommerferien.

Hvem er talenterne?
Talenterne er gymnasielever, der følger Akademiet samtidig med at de gennemfører en treårig gymnasieuddannelse. Talenterne er udvalgt i 1.g på baggrund af bl.a. deres faglige evner og potentiale og deres villighed til at bruge fritiden på at studere.

Hvordan bliver man optaget?
Eleverne skal selv skrive en ansøgning om at blive optaget på Akademiet. Det er rektor, der indstiller elever til Akademiet.

Læs mere på:

Facebookrssyoutubeinstagrammail